Voordelen op de werkvloer zijn o.a.

  • Ontkalkt water voor werkproces
  • Hogere productiviteit
  • Stabiliteit in productieproces
  • Altijd voorradig
  • Lucratief; kwalitatief een beter eindproduct

Werkvloer

« Terug naar het overzicht

Maakt u in uw onderneming gebruik van water bij productie- of arbeidsproces of hebt u een onderneming met een combinatie van kantoor en productiefaciliteit of misschien alleen een kantooromgeving dan is het interessant om te bekijken wat waterbehandeling voor u kan betekenen.

In elke bovenstaande ondernemingsvorm kunnen we onderscheid maken tussen “verbruikswater” water wat u operationeel of facilitair gebruikt, zoals wassen, schoonmaken, etc en “gebruikswater” ofwel water voor consumptief gebruik en of bij/in uw arbeidsproces. Meer informatie over gebruikswater treft u aan onder het item kantoor.

Ook op de werkvloer streeft Pure Water naar een optimaal waterklimaat

  • Voor operationeel gebruik is het mogelijk om uw water te ontharden en vervolgens verder door te zuiveren door middel van U.V. filtratie of omgekeerde osmose, zodat u een perfecte “grondstof” hebt voor uw productie- of arbeidsproces.

Voor alle situaties en behoeften kunnen wij een tailormade oplossing aanreiken, zodat ook u kunt beschikken over een optimaal waterklimaat. Via contact kunt u uw vrijblijvend laten voorlichten over de mogelijkheden.

Water in het operationeel gebruik

Zeker als in uw onderneming water een belangrijke rol speelt bij de productie of de kwaliteit van uw producten, kunt u eens stilstaan bij de vraag hoe onthard, gezuiverd water en filters voor het nog verder doorzuiveren een positieve bijdrage kan leveren aan uw bedrijfsresultaat.

Maakt u gebruik van water als ingrediënt in uw producten, sta er dan eens bij stil dat door de toepassingen van Pure Water de kwaliteit van uw product verbetert en dat u invulling geeft aan de trend dat “zuiver en natuurlijk” een bewuste keuze is van veel consumenten. Daarbij doet uw bedrijf ook aan verantwoord en bewust ondernemen.

Hierna een aantal voorbeelden van "watertoepassingsgebieden" binnen diverse ondernemingsvormen

zuiveren van water* Heeft u een horecagelegenheid?

Uw bestek en glaswerk netjes gepouleerd? En wat te denken over het gebruik van onthard water in uw stoomreiniger; dit scheelt niet alleen in schoonmaakproduct en de levensduur van uw dure apparatuur, maar ook in de tijd die u gebruikt voor het schoonmaken en schoonhouden van alle middelen waarmee u werkt. Wilt u voortaan de lekkerste koffie of thee of puur en zuiver “tapwater” schenken, dan treft u bij het item Horeca daar meer informatie aan.

* Zijn bloemen en planten, of het kweken ervan, uw werkterrein?

Hier kunt u ook Pure Water toepassen. Planten floreren beter doordat er geen kalk of andere verontreinigingen aanwezig zijn die het groeiproces verstoren. Met name bij het kweken van cactussen en andere kwetsbare plantensoorten is het gebruik van schoon en zuiver water meteen van invloed op uw bedrijfsresultaat.

*
Wat te denken over het fokken van dieren.

Werkt u met dieren; weet dan, dat wat bij zuiver water en de mens geldt, ook op dieren van toepassing is. Het is bijvoorbeeld bewezen dat het gebruik van zuiver water bij het fokken van dieren leidt tot een lager sterftecijfer. Heeft u als hobby of specialisme het houden van vissen; ook hier is gezuiverd water de meest perfecte basis voor het scheppen van een optimale leefomgeving in het aquarium. Het is bewezen dat bijvoorbeeld bij kippenfokkerijen de sterfte van de kuikens zeer sterk gereduceerd wordt wat weer resulteert in een verbetering van uw bedrijfsresultaat. 

* Bent u glazenwasser?

Sta er eens bij stil dat alleen osmosewater misschien wel de beste glasreiniger is die er bestaat en dat u en vooral uw klanten verzekerd zijn van een streeploos resultaat. Vaak zijn agressieve reinigingsmiddelen niet of in mindere mate nodig bij het schoonmaken met zuiver water om toch een zeer goed resultaat te krijgen.

* Hebt u een productiefaciliteit en moet u uw machines regelmatig
 
schoonmaken?

Besef dan dat het werken met ontkalkt en gezuiverd water niet alleen scheelt in schoonmaakproducten, maar zeer zeker ook in de tijd die u gebruikt om alle systemen te reinigen. Vaak zijn agressieve reinigingsmiddelen niet of in mindere mate nodig bij het schoonmaken met zuiver water om toch een zeer goed resultaat te krijgen.

* Verkoopt u thee of koffie apparaten?

Om een lekker, aromatisch kopje koffie te kunnen zetten, is niet alleen goede koffie en een geschikt koffiezetapparaat nodig, maar ook het juiste water!
Kraanwater bevat nog steeds een heleboel ongewenste stoffen zoals; lood, metaaldeeltjes, koper en kalk. Deze stoffen hebben niet alleen invloed op de levensduur van uw koffieautomaat, maar ook de smaak van uw koffie en thee wordt beïnvloed. Een waterfilterunit zorgt ervoor dat geur- en smaakverstorende stoffen voor een belangrijk deel uit het kraanwater worden gefilterd. Zo krijgt u neutraal smakend water, waarin het aroma van koffie zich optimaal kan ontwikkelen. Het systeem wordt minder belast door kalk en metalen, waardoor uw klanten nog langer kunnen genieten van uw koffiezetapparaat!

Het Pure Water systeem voor koffieautomaten bestaat uit:

  • Een voorfilter
  • Actief koolstoffilter die een groot deel van de roestdeeltjes, metalen, koper, kalk uit het water haalt.
  • Smaakfilter die het water zuivert van eventuele geur- en smaakstoffen.

Dit systeem werkt op basis van ultrafiltratie en niet op basis van omgekeerde osmose. Het bevat géén membraan en voorraadtank.

Kortom de mogelijkheden zijn legio en te veel om gedetailleerd te behandelen. Wil u weten of het in uw onderneming lucratief kan zijn om aandacht te schenken aan uw “waterklimaat” door te ontharden, zuiveren of verrijken, neem dan contact op en bekijk samen met ons wat úw mogelijkheden zijn!