Keuken/sanitair

Keuken/sanitair

Een duurzame investering
 • Door onthard water geen kalkaanslag
 • Tegengaan van bacteriegroei
 • Gezuiverd drinkwater
 • Langere levensduur apparatuur

Het waterklimaat in relatie tot keukens, sanitair, bubbelbaden en sauna's

Deze markt en de daarin bevindende bedrijven lopen bij uitstek aan tegen het gebruik van water, zowel als grondstof als bij de door hen geleverde apparatuur.
Logisch dat Pure Water ook voor deze ondernemingen en in deze markt goed nadenkt over het optimale waterklimaat en technisch haalbare en betaalbare oplossingen aanreikt om deze marktpropositie optimaal te ondersteunen.

Alle waterbehandelingsmethoden vinden in deze markt hun toepassing en vaak kiezen wij voor een combinatie daarvan om te komen tot een perfecte aanvulling op of als grondstof voor uw producten.

Waterontharding

Een waterontharder bij het 'point of entry' voor zacht en kalkvrij water door het gehele huis of bedrijfspand. Wilt u meer weten over ontharden en de werking en de effecten bij toepassing?

Waterzuivering

UV filtratie of sterilisatie bij het 'point of entry' voor het tegengaan van bacteriegroei en het ontdoen van het water van allerlei besmettingsgevaren. Wilt u meer weten over U.V. filtratie en de werking en de effecten bij toepassing?

Bij het 'point of use' en waterzuiveringssysteem op basis van Ultrafiltratie of middels filtratie op basis van omgekeerde Osmose voor het door zuiveren van het leidingwater tot het meest optimale en zuivere product als gebruikswater. Met gebruikswater wordt bedoeld; drinkwater, water om voedsel te bereiden en in allerlei (huishoudelijke)apparaten en toepassingen. Wilt u meer weten over waterzuivering en de werking en de effecten bij toepassing?

Afstemming op maat...

Elke doelgroep en elk marktsegment kent zijn eigen toepassingen om te komen tot het gewenste optimale waterklimaat. Met Pure Water kunt u voordeel halen uit het streven naar een optimaal waterklimaat, zowel als toegevoegde waarde naar úw klanten en markt als voor uzelf en uw onderneming.

Voor alle situaties en behoeften kunnen wij een tailormade oplossing aanreiken. Via contact kunt u uw vrijblijvend laten voorlichten over de mogelijkheden.

 • Keukenleverancier?


  Keukentrends in relatie tot water

  De huidige consument kiest ervoor om steeds meer tijd thuis door te brengen. Inspanning wordt afgewisseld met ontspanning. Een druk bestaan, een veeleisende baan en een actief gezinsleven worden afgewisseld met rust en gezelligheid in huiselijke sfeer. Onder de noemer 'quality time', moet deze tijd zo fijn, gezellig en luxe mogelijk worden doorgebracht. Onbewust creëert de consument daarmee een markt voor luxe gebruiks- en verbruiksartikelen voor de thuissituatie. Luxe apparatuur die inspeelt op gebruiksgemak is dan ook sterk in opkomst, waarbij design en duurzaamheid belangrijker wordt.

  Deze trend zet zich tevens door in de keuken. De tijd dat een keuken puur bedoeld was voor het bereiden van eten is voorbij. Wat zich afspeelt in dit culinaire gedeelte wordt meer betrokken bij de rest van het huis. Gezellig bijkletsen aan de tafel in de keuken, of lekker met de hele familie ontbijten. De keuken evolueert tot een soort tweede huiskamer, ook qua luxe en sfeer passend bij de rest van het huis. Ondertussen staan wij daardoor niet meer te kijken van een radio, telefoon, Lcd-TV of laptop in de keuken.
  Daarom wordt de keukenapparatuur afgestemd op luxe en gebruiksgemak. Er wordt zonder problemen veel geld uitgegeven aan quookers, stoomovens, draadloze staafmixers en dergelijke. Van traditioneel koffiezetapparaat tot semi-professioneel espresso-apparaat voor de beste koffie, thee, cappuccino en espresso. En wat te denken van koel-vriescombinaties met klimaatzones, waterdispenser, ijsdispenser, ledverlichting, alarm, ijsblokjesautomaat, watertapkraan, Quooker en geïntegreerde biertender?

  Ook ontwikkelt de consument zich tot een persoon die puur en bewust omgaat met zijn geest, lichaam en omgeving. Ons drukke leven vraagt veel tijd en energie, waardoor een juiste balans in geestelijk en lichamelijk welzijn vereist is. Een gezond leven is een 'way-of-life' voor jong en oud. Er wordt gekozen voor een evenwichtige voeding, voldoende lichaamsbeweging en voor de juiste ontspanning. De vraag naar ecologische en 100% biologische producten neemt sterk toe. Zo ook de vraag naar voedingssupplementen en gezuiverd water.

  Met betrekking tot water in de keuken is een grote groeiende markt ontstaan

  De vertaling hiervan naar gebruik in de keuken is duidelijk te herkennen. Stoomovens zorgen voor gezondere voeding, behoud van vitamines, mineralen en een betere smaak. Koelvriescombinaties vangen klimaatwisselingen op, zorgen voor een optimale vochtigheidsgraad, verwijderen bacteriën en geurtjes en passen nieuwe invriestechnieken toe om de kwaliteit van voedingsmiddelen te verzekeren. In steeds meer keukenapparaten wordt water toegepast:

  • Bij de bereiding van ons eten; koken, stomen, blancheren.
  • Voor de consumptie; koffie, thee, soepen, drank, ijs, etc.
  • Een Quooker of Franke heet waterkraan voor hot / chilled en bruisend water.
  • Daarnaast gebruiken wij water bij de voeding van bloemen, planten en huisdieren.
  • Én heeft water een functionele toepassing bij het desinfecteren en schoonmaken.

  Pure Water is een toegevoegde waarde in de keuken

  Pure Water speelt in op deze trends. Door middel van een waterzuiveringssysteem maakt Pure Water het mogelijk om de beste kwaliteit water beschikbaar te maken in de keuken. De voordelen van gezuiverd water zijn eindeloos:

  • Het is lekker en altijd vers.
  • Gezuiverd water zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd. Ook zuivert het de huid. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale fysische (lichamelijke) en cognitieve functies (worden alle processen verstaan die betrokken zijn bij het opnemen en verwerken van informatie). Om dit effect te verkrijgen moet er per dag ten minste 2,0 l water, uit alle bronnen, worden geconsumeerd. 
  • Voor de meest pure smaak van koffie. thee, soep en 'smaakjes' water.
  • Uit te breiden met gekoeld plat en bruisend water.
  • Door een simpele ingreep is zelfs mineraalwater mogelijk.
  • Het werkt smaakbevorderend bij het koken en is te koppelen aan een Amerikaanse koelkast en is de basis voor een stoomoven. 
  • Ook goed voor bloemen, planten en huisdieren.
  • Voorkomt aanslag van kalk, metalen en andere belastende stoffen in alle huishoudelijke apparaten en zorgt het daardoor voor een aanzienlijke verlenging van de levensduur van apparatuur.
  • Altijd op voorraad. 

  Uit onderzoek blijkt dat diegene die een nieuwe keuken aankoopt, zich vooral laat leiden door de functionaliteit, duurzaamheid en prijs. Hierin komt ook naar voren dat 81% van hen minstens tweemaal per dag in de keuken eet en dit zes dagen per week. Meer dan de helft voert er zijn telefoongesprekken en ontvangt er familie en vrienden en geven strijken als activiteit aan in de keuken. Zowel de eisen die men stelt aan een nieuwe keuken als de innovaties op dat gebied volgen elkaar in hoog tempo op.

  Waterzuivering is niet alleen geschikt voor nieuwe keukens, ook voor gerenoveerde keukens!

  We zien dat consumenten graag een nieuwe keuken willen aanschaffen, maar dat dit helaas niet bij iedereen mogelijk is. Een keukenrenovatie is dan voor velen de ideale oplossing om hun keuken de gewenste kwaliteitsimpuls te geven.

  U als keukenleverancier kunt samen met Pure Water een totaalconcept aanbieden voor uw klant. Naast een de aanschaf van een prachtige nieuwe keuken of pas gerenoveerde keuken, kan de klant er ook nog langer en intensiever van genieten. De keuze voor Pure Water als organisatie en systemen is logisch voor diegene die kiest voor de beste kwaliteit, een nette installatie en een optimaal onderhouds- en servicedienst door heel Nederland en België.

  Interesse? Neem dan contact met ons op om van gedachten te wisselen over de toegevoegde waarde van Pure Water binnen uw organisatie.

 • Leverancier/installateur van sanitair?


  De consument gaat voor mooi, luxe, duurzaam, kwaliteit en gemak

  De markt van sanitair is continue aan verandering onderhevig, maar de voornaamste trend is dat de consument in mooier, luxer en duurzamer sanitair wil investeren en er veel voor over heeft om hun woonomgeving in te richten naar hun eigen wensen. Hierbij wordt vaak het “gevoel” gevolgd en wordt er pas in tweede instantie naar de prijs gekeken. Ook onderhoudsgemak speelt daarin een belangrijke rol!

  Wat is één van de belangrijkste vijanden van uw producten of werk...

  Kalkaanslag op tegels, sanitair, glaswerk en kranen!

  U verkoopt of installeert een kwaliteitsproduct, klanten zijn blij met u en tevreden over hun aankoop en vervolgens begint het onderhoud. De invloed van kalkafzetting op uw product is zeer groot en... niet geheel onbelangrijk… het kost veel geld om alles in een perfecte staat te houden. Zowel in schoonmaakmiddelen en zeker ook in tijd, waarvan u weet dat de hedendaagse klant daar steeds minder van heeft of minder wil besteden.

  De oplossing voor kalkvrij sanitair is een Waterontharder

  Als wij spreken over een optimaal waterklimaat met betrekking tot alle sanitair is het voldoende om ervoor te zorgen dat het aangevoerde water is onthard, waardoor de invloed van kalk op het door u geleverde sanitair weggenomen wordt.
  Uiteraard is waterontharding niet uw core business maar een goed advies aan uw klant geven is dat wel en Pure Water kan ervoor zorgen dat uw klant langer van hun aankoop kunnen genieten. Uw product wordt daarmee als het ware nóg duurzamer en uw klant zal u in ieder geval dankbaar zijn dat u hen wijst op de mogelijkheden.

  Of en hoe de klant een keuze maakt voor het installeren van een Waterontharder blijft hun eigen keuze, maar u als leverancier of installateur van sanitair geeft wel het meest volledige advies en de mogelijkheid om een nóg beter product in huis te halen.

  Interesse? Neem dan contact met ons op om te bekijken wat de mogelijkheden zijn van Pure Water voor u en vooral voor uw klant.

 • Verkoop van bubbelbaden, Whirlpools, hot tubs of sauna's?


  Steeds meer behoefte aan wellness in eigen huis...

  Wellness is in... 
  Wellness kan worden beschouwd als het wereldwijde, brede maatschappelijke gegeven dat steeds meer mensen zelf verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van hun gezondheid en welbevinden. Deze definitie laat zien dat Wellness ruimomvattend is, waaruit geconcludeerd kan worden dat Wellness, zowel buitenshuis als binnenshuis kan plaatsvinden.

  Drie megatrends laten zien dat er een continue groei is in de vraag naar Wellness:
  • Een ouder wordende wereldpopulatie.
  • Een falend en uit elkaar vallend gezondheidszorgsysteem, waarbij consumenten, medici, zorgverzekeraars en overheden zoeken naar de meest efficiënte alternatieven in de zorg en er een verschuiving plaatsvindt van curatieve naar preventieve zorg.
  • Een toenemende mondialisering waarin consumenten steeds beter op de hoogte zijn van diverse soorten van gezondheidsbehandelingen.

  Er vindt een verschuiving plaats in de behoefte van recreatief ontspannen naar bewustwording en zoeken naar een balans van een gezonde geest in een gezond lichaam.

  Een Wellnesscentra voldoet in ruime mate in de behoefte aan ontspanning, het preventieve aspect binnen deze centra staat in Nederland echter nog in de kinderschoenen, maar is wel groeiende. 'Door de stijgende behoefte aan preventieve zorg is dan ook de verwachting dat preventieve wellness de komende jaren alleen maar belangrijker wordt en een prominent onderdeel zal zijn van het aanbod binnen een wellnessbedrijf', aldus Carla Hoogland, eigenaar van vaktijdschrift Total Wellness. In het rapport ‘Preventieve Wellness, ook in Nederland’ wordt preventieve wellness omschreven als een leefstijlprogramma dat zich richt op gezondheidsbevordering voor iedereen of specifieke doelgroepen, waarbij er gekozen wordt voor een totaalconcept.
  Hierdoor is een compleet nieuwe markt ontstaan; Wellness in eigen huis.

  De mogelijkheden voor wellness binnen de eigen woonomgeving, waardoor men ook in eigen huis kan voldoen aan de behoefte aan volledige ontspanning op ieder willekeurig tijdstip, zijn o.a. een spa, jacuzzi of hot tub. Steeds meer mensen besluiten om dan ook thuis hierin te investeren.  

  Daarbij ontstaat meteen de vraag om de voornaamste grondstof 'water' kalkvrij en van een zo hoog mogelijke kwaliteit te gebruiken. 

  Pure Water als toegevoegde waarde voor u als leverancier

  Door het aanbieden van een Waterontharder als toevoeging op uw assortiment en advies, biedt u de klant de oplossing voor de grootste frustratie bij de aanschaf van een spa, jacuzzi of sauna; geen kalkafzetting!

  Het scheelt in onderhoud, schoonmaaktijd en kosten.

  Naast een Waterontharder is UV Filtratie interessant, omdat door het gebruik hiervan legionella wordt voorkomen. Particulieren hebben niet te maken met de zorgplicht legionella, maar zijn wel zelf verantwoordelijk voor veilig water in hun zwembaden, sauna’s, jacuzzi’s, etc. Voor u als aanbieder van deze faciliteiten een uitgelezen manier om uw product en advies uit te breiden en daardoor een completer concept in de markt te zetten.

  Interesse? Neem dan contact met ons op om te bekijken wat de mogelijkheden zijn van Pure Water voor u en vooral voor uw klant.

 • Duurzaamheid en milieu


  Enkele voordelen die we gezamenlijk kunnen bereiken

  • Geen verspilling van duurzame grondstoffen bij de productie van waterflessen.
  • Verminderde uitstoot van uitlaatgassen bij transport (leveren en ophalen van waterflessen).
  • Geen (chemische) schoonmaakmiddelen nodig voor het reinigen van kalkaanslag.
  • Het wordt aangesloten op de waterleiding en daardoor altijd op voorraad.
  • Gezuiverd water warmt/kookt sneller, waardoor minder energie nodig is.
  • Gebruikt u gezuiverd water bij het glazen wassen, dan hebt u aan koud water genoeg en zijn er nagenoeg geen schoonmaakmiddelen nodig.
  • Vermindering van de voedselafdruk.
  • Langere levensduur apparatuur en daardoor zijn de producten duurzamer!

  Gezamenlijk zorgen voor een beter milieu!

  'Een beter milieu begint bij jezelf.' Wie kent deze voorlichtingscampagne niet?

  Bijna iedereen is tegenwoordig op de hoogte van de milieuproblemen zoals, klimaatverandering, aantasting van de natuur, luchtvervuiling. Om in de toekomst nog een leefbaar milieu te hebben dient volgens deskundigen de milieuvervuiling aanzienlijk te worden teruggedrongen. Hier wil Pure Water graag haar steentje aan bijdragen door duurzame watersystemen aan te bieden. Het systeem zelf is vervaardigd van een milieuvriendelijke kunststof wat minimaal 10 jaar meegaat en vervolgens kan worden gerecycled. 

  Wenst u meer informatie over de mogelijkheden neem dan contact met ons op.

  Met Pure Water haalt u het maximale uit water.