Health

Health

Water is de basis voor het lichaam
 • Health en Fitnesscentra
 • Therapeuten en praktijken
 • Tandartsen
 • Schoonheidssalons

Optimale toepassingen van water 

Binnen 'Health en gezondheid' vallen fitness- en health centra, therapeuten, praktijken en gezondheidscentra, kortom alle bedrijven en organisaties die op de een of andere manier bezig zijn met de gezondheid en het welzijn van klanten en/of patiënten.

Binnen Health en gezondheid kunnen we water ook onderverdelen in 'gebruikswater' en 'verbruikswater'. Daarbij zoeken we altijd naar het meest optimale waterklimaat binnen uw zakelijke toepassing, zodat u altijd en overal over het beste water kunt beschikken. 'Gebruikswater' is water voor persoonlijke consumptie en 'verbruikswater' is water voor operationele toepassingen en productieprocessen. Het is wel zo dat binnen deze doelgroep de grenzen soms wat minder duidelijk zijn. Gezuiverd Omgekeerde Osmose water wordt vaak gezien als 'gebruikswater', maar wordt ook regelmatig ingezet bij het gebruik van gevoelige apparatuur of voor reiniging en desinfectie van instrumentarium en valt daardoor onder de noemer 'verbruikswater'.

Zorgplicht menselijk welzijn

Binnen deze beroepscategorie hebben we te maken met het 'menselijk welzijn' bij een grote groep personen. Hier speelt ook de 'zorgplicht' mee om ze zorgen voor een optimale omgeving, waarin de klanten of patiënten vertoeven.

Een Optimaal Waterklimaat kan hier dus van meer betekenis zijn dan alleen het consumeren van water. We dienen hier met zorg naar te kijken, omdat er bij de aanwezigheid van klanten een besmetting kan plaatsvinden. Te denken valt aan UV Filtratie / Sterilisatie en Ontharding bij douchegelegenheden bij fitnesscentra of risico voor mensen met een lagere weerstand bij dokterspraktijken en gezondheidscentra.

 • Ontharden, UV filtratie en/of zuiveren


  Modulaire oplossingen afgestemd op uw vraag

  Alle oplossingen worden modulair aangeboden, zodat de wensen en behoeften optimaal ingevuld kunnen worden. Er wordt altijd eerst gekeken naar het totale waterklimaat;Ontharding of desinfectie middels UV aan de voorkant van het traject en zuiveren door middel van Ultrafiltratie of de techniek op basis van omgekeerde Osmose en eventueel verrijken bij de gebruikspunten. 

  Bij het ontharden van het water wordt water ontdaan van calcium en magnesium. Hierdoor ontstaat  'zacht' water, waardoor apparaten die werken met warm water een veel langere en optimalere levensduur en werking hebben. Al het leidingwerk wordt ook geleidelijk ontdaan van eventuele aanslag en aanzettingen, waardoor de voedingsbodem voor bijvoorbeeld legionella en andere bacteriën wordt gereduceerd. 
  Dit kan ter extra preventie aangevuld worden met UV Filtratie / Sterilisatie. Een UV filter vangt en doodt bacteriën door middel van Ultra Violet licht. Besmettingsgevaar met bacteriën kan zo gereduceerd worden. 

  In een eventuele doucheruimte is er de 'Comfortsaver'.  De Comfortsaver zorgt ervoor dat er geen legionellagroei in de douchekop kan plaatsvinden en er een besparing is van 50% in het douchewaterverbruik. Hierdoor wordt bewerkstelligt dat altijd en onder alle omstandigheden gebruik kan worden gemaakt van veilig en zuiver verbruikswater.

  Functie van gezuiverd water

  Water is de binnenschipper van het lichaam. Zo worden zuurstof en voedingsstoffen door water naar de lichaamscellen getransporteerd en zorgt het voor een goede afvoer van lichaamsafval en gifstoffen. Indien het water dat we binnen krijgen reeds belast is, wordt niet alleen de opnamemogelijkheid minder, maar zorgt het water zelf voor een verdere ophoping van afvalstoffen in ons lichaam. 

  Zuiver water zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd. Ook zuivert het de huid. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale fysische (lichamelijke) en cognitieve functies (worden alle processen verstaan die betrokken zijn bij het opnemen en verwerken van informatie). Om dit effect te verkrijgen moet er per dag tenminste 2,0 l water, uit alle bronnen, worden geconsumeerd. Niet onbelangrijk is dat het ook gewoon lekkerder en zuiverder is dan het water uit de kraan of diverse smaken flessenwater.

  Om die functies goed uit te oefenen is het belangrijk om te kunnen beschikken over gezuiverd water door middel van een waterzuiveringssysteem op basis van omgekeerde Osmose.

  Het verder verrijken van zuiver water

  Nadat het leidingwater gezuiverd is door het waterzuiveringssysteem, is het water “leeg” (niet te verwarren met “dood” water). De opnamecapaciteit voor voedingsstoffen en afvalstoffen is dan het grootst. In normale omstandigheden en bij een gemiddeld persoon is dit de meest optimale ondersteuning voor uw lichamelijk functioneren.

  Toch zijn er situaties, met name binnen het thema Health en gezondheid, dat er gedacht kan worden aan het juist weer toevoegen van stoffen of om het water een aparte behandeling te laten ondergaan, zodat het nog beter uw lichaam kan ondersteunen. Optioneel kunt u het zuivere water verder verrijken door middel van een extra filter. 

  Mineraal Filter pH verhogend

  Normaliter verhoogd een Alkaline filter de pH waarde van het gezuiverde water. Het voegt organische mineralen, zoals calcium, magnesium, natrium en kaliumionen toe aan het gezuiverde water. Dit speciale Mineraal Filter pH verhogend verhoogt de pH waarde van het gezuiverde water met zo'n 1 a 2 punten. pH-neutraal is ongeveer 7. Water met een verhoogde pH waarde wordt ook wel basisch water genoemd. De natuurlijke mineralen worden volledig opgenomen door het lichaam. Het wordt makkelijker door het lichaam opgenomen, omdat de structuur van de moleculen zeer klein zijn, zodat het lichaam geholpen wordt om meer water op te nemen en snel het tekort aan water aan te vullen. Een Mineraal Filter pH verhogend kan onder andere ondersteuning bieden bij personen met lichamelijke inspanningen en ouderen die baat hebben als water pH positief is. Ook kan het ondersteuning bieden bij sportende mensen die door inspanning op korte termijn hun mineralen, daardoor extra kunnen aanvullen of bij personen die veel vocht verliezen door andere oorzaken.

  Interesse of vragen? Neem dan contact met ons op. 

 • Voorbeelden van toepassingen bij 'Health' bedrijven

  Health en Fitnesscentra

  De omgeving waarin mensen sporten en fitness beoefenen wordt steeds belangrijker en vereist dus steeds meer zorg ook van u als ondernemer.

  Met betrekking tot het 'verbruikswater' en de zorgplicht richting klanten, zijn er een aantal stappen:

  • Het ontharden van het water.
  • Het desinfecteren van het water met UV sterilisatie.
  • Als extra zekerheid de waterbesparende en legionella werende douchekop van Comfortsaver

  Met betrekking tot 'gebruikswater' kunnen we stellen dat zuiver drinkwater essentieel is omwille van de volgende reden;
  Sporters moeten altijd streven naar een evenwichtige waterbalans, ook tijdens het sporten. Voldoende drinken, zowel voor, tijdens als na de inspanning is dan ook de boodschap.
  In warme omgevingen, op grote hoogten en bij een lage vochtigheidsgraad, geldt deze aanbeveling des te meer. Wanneer een atleet van 75 kg, 2% van zijn lichaamsgewicht in de vorm van vocht verliest, verminderen zijn fysieke en mentale prestaties met 20%. Tevens zorgt water ervoor dat de afvalstoffen die vrijkomen bij inspanning sneller het lichaam verlaten. Zuiver water heeft als voordeel dat het lichaam tijdens deze zware inspanning meteen aan de slag kan met zijn taak als transporteur en warmteregulator. Het lichaam hoeft niet eerst de stoffen af te breken die van origine niet in het water thuishoren. 

  Tip: drink geen koud water tijdens het sporten, u vraagt dan nog meer energie van uw lichaam om het vocht eerst te verwarmen, voordat het zijn functie uit kan oefenen. Bij inspanning moet het lichaam al extra hard werken, het kan zelfs een onbehagelijk gevoel geven.

  Therapeuten / artsen: water in uw praktijk

  Bent u werkzaam als therapeut(e) of arts?
  Sta er dan eens bij stil dat Pure Water ook in uw praktijk een toegevoegde waarde kan zijn. 
  Er wordt zelfs gesteld dat zuiver water het beste voedingssupplement is!

  Als 'gebruikswater' zorgt zuiver water ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd. Ook zuivert het de huid. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale fysische (lichamelijke) en cognitieve functies (worden alle processen verstaan die betrokken zijn bij het opnemen en verwerken van informatie). Om dit effect te verkrijgen moet er per dag tenminste 2,0 l water, uit alle bronnen, worden geconsumeerd. Niet onbelangrijk is dat het ook gewoon lekkerder en zuiverder is dan het water uit de kraan of diverse smaken flessenwater. 
  Het water uit een waterzuiveringssysteem kan verrijkt worden met een Mineraal Filter. Beide een goede toevoeging voor zowel uw patiënten alsmede voor u en uw medewerkers. 

  Om het waterklimaat in uw praktijk optimaal te maken kan voor het 'verbruikswater' een Waterontharder interessant zijn, omdat het 'zachte' water kosten bespaard met betrekking tot schoonmaken en het gebruik van schoonmaakproducten. 

  Tandartsen: de waarde van water in uw praktijk

  Naast het feit dat zuiver water drinken gewoon lekker en gezond is, heeft met name osmosewater een zeer goede gebruiksmogelijkheid richting uw apparatuur. Denk aan de spoelunit bij uw behandelingsstoel en boorfaciliteiten en bij het desinfecteren van uw instrumenten.

  De instrumenten in een tandartsenpraktijk zijn substantieel, het is dan ook de moeite waard om te bekijken hoe Pure Water ook in uw situatie zijn toegevoegde waarde kan bewijzen.

  Schoonheidssalons; pure schoonheid komt van binnenuit

  Als specialist weet u dat pure schoonheid van binnenuit komt. Daarom adviseert u uw klanten een gezonde levensstijl, wat direct invloed heeft op de conditie van de huid. Natuurlijk zorgt u voor een optimale behandeling, waarbij u de beste producten gebruikt. Maar, gebruikt u ook het beste en het meest zuivere water wat voorhanden is?

  Water is waarschijnlijk één van de belangrijkste producten in uw salon. Het is hét hoofdbestanddeel van uw verzorgingslijn. U stoomt en reinigt met water. U drinkt en serveert water. Om uw klant nu nog beter te behandelen, kunt u ook gebruik maken van puur en gezuiverd water.
  Ook voor u dus de moeite waard om te bekijken hoe het gesteld is met het waterklimaat in uw salon en wellicht eens te bekijken Pure Water voor u kan betekenen. 

  Interesse of vragen over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.