2. Waterzuivering

2. Waterzuivering


Stap 2 Waterzuivering

Waterzuivering wordt onderverdeeld in 3 vormen:
  1. Filtratie; sediment en actieve kool (carbon) of KDF.
    Geadviseerd te installeren voor een waterontharder. Dit filtert roest en zwevende delen uit het water. Dit bevordert het behoud van de harsstructuur in de harskolom, waardoor de ontharder langer mee gaat. 
  2. Ultrafiltratie; sediment, actieve kool en keramisch filter.
  3. Omgekeerde Osmose (RO) = membraanfiltratie.


Met zuiver water is het optimaal genieten van een glas water. Personen die moeite hebben met het drinken van water of de smaak van leidingwater niet lekker vinden, vinden gezuiverd water lekker om te drinken. Daarnaast zijn er meerdere gebruiksmogelijkheden. Denk hierbij o.a. aan uw koffie, thee, water met een smaakje en het watergebruik bij het koken van eten. De smaak komt beter tot zijn recht en hoe meer toepassingen u aanwendt, hoe beter het is voor uw lichamelijke gesteldheid. Een bijkomend voordeel is dat door het gebruik van zuiver water uw apparaten langer meegaan en u zo op allerlei kosten kunt besparen. Zelfs huisdieren hebben een voorkeur voor het drinken van zuiver water.

Zuiver water zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd. Ook zuivert het de huid. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale fysische (lichamelijke) en cognitieve functies (worden alle processen verstaan die betrokken zijn bij het opnemen en verwerken van informatie). Om dit effect te verkrijgen moet er per dag tenminste 2,0 l water, uit alle bronnen, worden geconsumeerd. Niet onbelangrijk is dat het ook gewoon lekkerder en zuiverder is dan het water uit de kraan of diverse smaken flessenwater.

Wilt u meer weten over het belang van water voor uw lichaam en uw omgeving, zie: “Water essentieel voor leven”, wetens'water'heden en hoe Omgekeerde Osmose technisch werkt?

Voor een optimaal waterkwaliteit in uw huis adviseren wij een Waterzuiveringssysteem op basis van Omgekeerde Osmose of Ultrafiltratie te combineren met een waterontharder

Interesse, vragen of advies? Neem dan contact met ons op.