Welkom bij Pure Water

 • Waar staan wij voor en onze missie
 • Leerbedrijf en Allesduurzaam.nl
 • Uitleg Waterontharding
 • Uitleg Waterzuivering inclusief U.V. filtratie
 • Uitleg Waterverrijking

Waar staan wij voor en wat is onze missie

Denkt u na over water met al zijn toepassingen? Zo ja, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Pure Water denkt niet alleen aan water, maar kan bij u ook een "optimaal waterklimaat” realiseren.

Pure Water is gespecialiseerd in diverse vormen van waterbehandeling;
Waterontharding, waterzuivering op basis van omgekeerde osmose of UV filtratie en waterverrijking. Binnen de scheepvaart is Pure Water ook in staat om een "Legionella veilige" situatie te creëren en te behouden. In de horeca bieden wij een systeem aan die gezuiverd tap water (still en sparkling) kan produceren. Voor aardehuizen bieden wij inmiddels ook de mogelijkheid om circulair het water toe te passen. Het is dus mogelijk om elke voorkomende locatie te voorzien van een pasklare oplossing met betrekking tot optimale waterbehandeling, zowel voor bij u thuis als binnen een zakelijk gegeven.

Missie

Onze missie is om onder alle omstandigheden en op alle locaties een optimaal waterklimaat te realiseren, waarbij gedacht en gehandeld wordt vanuit mogelijkheden en oplossingen op basis van de behoeften van de betreffende klant. Vanuit partnership, zowel particulier als zakelijk werken wij altijd voor lange termijnoplossingen waarbij kwaliteit, vertrouwen, samenwerken en ontwikkelen leading zijn. Wat is het belang van water voor u?

Pure Water haalt het maximale uit water...

Per persoon gebruiken wij gemiddeld 124 liter water per dag verdeeld in ± 10 liter "gebruikswater" en ± 114 liter “verbruikswater”. De maatschappelijke kosten voor het verkrijgen en zuiveren van water worden steeds hoger dus het wordt steeds belangrijker dat wij overal en altijd bewust met water omgaan.

Water is ook voor u altijd en in allerlei vormen belangrijk. Dat is de reden dat Pure Water zich bezig houdt met uw "optimale waterklimaat” en op elke locatie zoekt naar een “wateroplossing” die aansluit op uw persoonlijke of zakelijke behoeften in de meest brede zin van het woord.
Onze uitgangspunten hierbij zijn: “De beste kwaliteit tegen de beste prijs met de beste service en met daarbij altijd het streven naar beter….”

In deze tijd is er steeds meer belangstelling voor de kwaliteit van één van onze voornaamste levensbehoeften; Water.

De discussie omtrent gebruiks- en verbruikswater en de verdergaande verontreiniging van water in zijn algemeenheid is, maatschappelijk gezien, een actueel gegeven. Zie reactie RIVM op waterkwaliteit (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu).  Ook de noodzaak voor het consumeren van voldoende zuiver water per dag, waardoor u als persoon optimaal kunt functioneren, dringt steeds verder door in het bewuste denken van allerlei gebruikers. Water is binnen de voedselpiramide de eerste levensbehoefte.

Particuliere markt
Pure Water heeft  de doelstelling om producten aan te bieden, die tot nut zijn voor ieders persoonlijke welzijn en/of gemak. Tevens staan wij garant voor een kwalitatief hoogwaardige producten, waarbij alle facetten die hierop van toepassing zijn, zoals; assemblage, installatie, service en garantiedesign kranen, tegen de hoogste kwaliteitsnormen worden ingevuld, zodat u jarenlang probleemloos kunt genieten van Pure water bij u Thuis of Recreatief.

Zakelijke markt
Pure Water de doelstelling om aan te tonen dat de investering in onze waterbehandelingssystemen rechtstreekse bedrijfsmatige voordelen heeft of u nu een praktijk, sportschool, schip, horecabedrijf, een kantoor- of werkvloer situatie heeft. Uiteraard zijn hier onze eerder genoemde kwaliteitscriteria van toepassing.
Consumptief betekent dit; het is gezond voor uw werknemers, dus minder ziekteverzuim, het verbetert de concentratie en de werkprestatie, het is lekker en goedkoop.
Functioneel bestaat de mogelijkheid dat het gebruik van behandeld water in uw productieproces kwaliteitsverhogend kan werken en in sommige gevallen zelfs een verhoging van kwantitatieve normen en resultaten zal inhouden.

Wilt u... of u nu consument bent of zich beweegt in de zakelijke markt, nadenken over het nut en de voordelen van waterbehandeling voor u of uw onderneming; neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden. 

Leerbedrijf en Allesduurzaam.nl

Pure Water is actief op zowel de particuliere als de zakelijke markt in de meest brede zin van het woord en werkt daarin zowel richting het gebruikswater (consumptief) als het verbruikswater(wassen, schoonmaken, proceswater in productie, etc). Alle activiteiten van Pure Water worden ingegeven door bewuste keuzes waarbij duurzaamheid, zowel in producten, toepassingen en ondernemen, een grote rol speelt.

Vanuit het perspectief: “regeren is vooruitzien”, kijkt Pure Water steeds naar de toekomst en hebben wij oog voor innovaties in de markt en onze producten. Vanuit dat uitgangspunt is Pure Water ook een “leerbedrijf” voor studerende jongeren die weer een potentie vormen richting de uitvoering en de continuïteit richting diezelfde toekomst.

Waterontharding; Hoe werkt het en wat zijn de effecten?

Wat is “hard” water;
Wanneer water 'hard' wordt genoemd, betekent dit alleen maar dat er meer mineralen in zitten dan in gewoon water. Het gaat dan met name om de mineralen calcium en magnesium. De mate van hardheid van het water neemt toe, wanneer er meer calcium en magnesium in opgelost zijn.
Magnesium en calcium zijn positief geladen ionen. Vanwege hun aanwezigheid zullen andere positief geladen ionen minder gemakkelijk oplossen in hard water dan in water dat geen calcium en magnesium bevat. Dat is de reden dat bijvoorbeeld zeep niet goed oplost in hard water.

In Nederland wordt de waterhardheid meestal uitgedrukt in Duitse hardheid ( °dH).
In België prefereert men de Franse hardheid (°fH). 1°dH is gelijk aan 1,78 °fH.
Dit geeft de hoeveelheid calcium- en magnesiumionen in drinkwater aan.
Kalksteenvoming vindt plaats vanaf 3 °dH.

Hoe werkt een waterontharder van Pure Water;
Bij waterontharding gebruikt men een synthetische hars waarmee ionen uitgewisseld kunnen worden. Deze hard is samengepakt in een reservoir met miljoenen kleine bolletjes. Het leidingwater stroomt vervolgens door de hars. Tijdens deze stroming blijven de kalkaanslag vormende deeltjes achter in de cilinder, terwijl er zachte deeltjes worden 'teruggegeven. Door deze uitwisseling noemen we een waterontharder ook wel 'ionenwisselaar'
Dit is de eerste stap in waterontharding.

Door de uitwisseling raken de harsbolletjes verzadigd met de harde calcium- en magnesiumionen. Ze hoeven dan niet vervangen te worden, maar in plaats daarvan kunnen ze worden gespoeld met een zoute oplossing. Calcium en magnesiumionen worden met het spoelwater meegenomen naar de afvoer en het proces van waterontharding begint opnieuw.

De effecten van het ontharden van water

Elke locatie, zowel zakelijk als particulier, in Nederland heeft in meer of mindere mate te maken met kalkaanslag. Er zijn allerlei producten in de handel om dit weer “onzichtbaar” te maken. Dit zijn echter producten die de kalkaanslag maar tijdelijk oplossen, want iedere keer komt deze toch weer terug, omdat deze kalk aanwezig is in al het water wat u gebruikt via de normale waterleiding. Behalve irritatie en moeite om weer van deze kalkaanslag af te komen kost het u ook aardig wat tijd en geld. Niet alleen in directe zin, omdat u al deze “ontkalkingproducten” moet kopen, maar wat te zeggen van al huishoudelijke en productie apparaten en systemen die korter meegaan, omdat ze van binnenuit helemaal verkalken en kapotgaan. Er zijn hiervoor allerlei oplossingen, maar de oplossing die het beste werkt en echt helemaal afdoende is tegen kalk en bovendien betaalbaar is, is om al uw water te ontharden op het punt waar de waterleiding uw woning of bedrijfspand binnenkomt.

Het installeren van een waterontharder is dus een duurzame beslissing voor uw hele huis, kantoor, bedrijf of productiefaciliteit!

Een waterontharder is energiebesparend, verbruikt geen stroom, geeft apparaten en systemen die met water werken een langere levensduur, bespaart op schoonmaak- en wasmiddelen en neemt weinig ruimte in. U hebt zelfs tot zo‘n 70% minder zeep en waspoeder nodig, geen glansmiddel voor in de vaatwasser en geen wasverzachter. U zult merken dat u minder hoeft schoon te maken en er minder tijd aan kwijt bent. En op langere termijn komt uw energienota ook voordeliger uit. Kalkvrij water verhit en verwarmt namelijk sneller, doordat het water minder geleidende stoffen bevat en er geen kalkaanslag zit op de verwarmingselementen, huishoudelijk apparatuur en in leidingen van al uw systemen.
Een waterontharder zuivert magnesium en calcium (kalk) uit het leidingwater. En zorgt ervoor dat er zachter water uit de kraan en in de leidingen komt! Naast alle voordelen voor het schoonmaken en uw apparatuur, heeft het ook een verzachtende invloed op huid en haren.

Als u het milieu belangrijk vindt, maar ook gaat voor een stukje gemak, kiest voor een waterontharder. Een investering in een waterontharder verdient zichzelf snel terug!
U bespaart, jaar in jaar uit, zo’n € 250,00 tot € 500,00 per locatie.

Alle mogelijke besparingen en voordelen van een Waterontharder op een rij, zowel zakelijk als particulier:

 • U bespaart direct energie.
 • Het is beter voor het milieu.
 • Besparing op allerlei schoonmaakmiddelen van 50% tot 75%.
 • Langere levensduur van en geen kalkafzetting meer in (vaat)wasmachine, koffiezetapparaat, kranen en productiesystemen die werken met water; sanitair, waterkoker, cv-ketel, etc.
 • Minder verstoppingen in leidingen, douchekoppen en kranen.
 • Schoonmaken kost veel minder tijd en moeite.
 • Geen kalkaanslag meer op o.a. douche en bad, tegels en voegen, kranen, (auto)ramen en aquaria.
 • Het koffiezetapparaat loopt vlotter door, dus besparing in energie.
 • Uw wasgoed is zachter, kleding behoudt langer haar kwaliteit.
 • Het water zelf is zachter, dus personen met huidproblemen, zoals eczeem, of een gevoelige huid hebben minder last.
 • Uw huid droogt door het zachtere water minder snel uit!

Wilt u meer weten neem dan contact met ons op. U kunt ook kijken bij “veelgestelde vragen”. Wilt u weten wat het voor uw eigen situatie betekent, dan treft u nog meer informatie aan onder Thuis / Recreatief of zakelijk; KantoorScheepvaart, Horeca, Keuken/sanitair, Health of Werkvloer

Waterzuivering - U.V. filtratie; Hoe werkt het en wat zijn de effecten?

Eigenlijk is de benaming filtratie verkeerd en moeten we de term sterilisatie gebruiken.
De ultraviolette straal dood bacteriën, virussen, gisten, schimmel of algen. Met de sterilisatie blijft de pH, kleur, smaak, geur en temperatuur van het water onveranderd.
Sinds 1878 weet men dat de ultraviolette ( UV ) golflengtes in het zonlicht een desinfecterende werking hebben en bijdragen aan het voorkomen van de verspreiding van infecties. Zonder dat men een verklaring had voor het bacteriedodende effect toonde de wetenschap aan dat het onzichtbare deel UVC van het zonlicht onder de 320 nm deze werking had. Er kwam vast te staan dat dit deel van het zonlicht met UV - UVC watersterilisatie in staat is micro-organismen zoals bacteriën, schimmels, gisten en virussen te doden.

Doordat men sinds begin 1900 in staat was dit licht kunstmatig te produceren door middel van kwikdamp ontladingslampen, werd het gebruik van UVC-licht een bekende desinfectie methode die vandaag de dag in vele verschillende toepassingen wordt gebruikt. Voor zowel lucht-, water- als oppervlaktedesinfectie is UVC-licht een zeer goed, hygiënisch, milieuvriendelijk en economisch alternatief voor tal van andere desinfectie methodes in diverse sectoren van de markt.

Door de verschillende eigenschappen van de golflengtes in het UV-gebied, dat loopt van 100 tot 400 nm (nanometer), wordt het UV-gebied onderverdeeld in drie gebieden. UVA (zonnebank), UVB (psoriasis behandeling), en UVC (desinfectie) in golflengtes ingedeeld door de CIE (Commission Internationale de l'Eclairage) resp. 320-400 nm, 280-320 nm en 100-280 nm. UVC heeft een sterk desinfecterende werking. Micro-organismen zoals virussen, bacteriën, schimmels en gisten worden met het fotochemisch effect dat verkregen wordt door UVC-straling vernietigd of geïnactiveerd.

UVC Lampen
UV-C straling bereikt de aarde niet. Het is echter wel te produceren door o.a. kwikdamp ontladingslampen. Lage druk kwikdamp ontladingslampen stralen ongeveer 30% van de opgenomen energie uit in het golflengte gebied van 254 nm, wat nagenoeg een maximale desinfecterende werking heeft en daarmee zeer efficiënt is. De lampen worden gemaakt van een speciaal glas dat ervoor zorgt dat de straling van 185 nm, die ook bij de kwikdampontlading ontstaat, door het glas uitgefilterd wordt waardoor ozonproductie niet meer mogelijk is. Deze lampen zijn tevens voorzien van een speciale coating die de intensiteit van de straling op minimaal 80% van de initiële intensiteit houdt tot minimaal 9.000 branduren.
Het huis is vervaardigd uit Inox 304 roestvrijstaal waarbij de binnenzijde is gepolijst zodat de reflectie een dubbele werking waarborgt.
Bij gebruik van UV-C sterilisatie is het van belang dat er voor de UV-C lamp een voorfilter geplaatst wordt om een optimale werking te garanderen. Bij de normale doorstroming van het water word een sterilisatie van 99,99% van de aanwezige bacteriën gegarandeerd. 

Wilt u meer weten neem dan contact met ons op. U kunt ook kijken bij “veelgestelde vragen”. Wilt u weten wat het voor uw eigen situatie betekent, dan treft u nog meer informatie aan onder Thuis / Recreatief of zakelijk; KantoorScheepvaartHorecaKeuken/sanitairHealth of Werkvloer

Waterzuivering - Omgekeerde Osmose; Hoe werkt het en wat zijn de effecten?

Twee soorten vloeistof met hetzelfde volume zijn gescheiden door een semipermeabele (half doorlaatbare) wand, dit wordt ook het membraan genoemd. De vloeistof aan de linker kant in onderstaande figuur is zuiver water. De rechter vloeistof is een wateroplossing die vervuild is. Beide vloeistoffen zijn in aanraking met het membraan die de vloeistoffen scheidt.

Watermoleculen hebben de eigenschap om zich af te zetten op het membraan op basis van diffusie. (Diffusie is de voortdurende onderlinge beweging van moleculen, waardoor uitwisseling plaatsvindt.)
Eenvoudig gesteld: door dit proces van beweging botsen steeds meer moleculen tegen de wand waardoor zich een laag vormt op het membraanoppervlak. Wordt de druk nu groot genoeg dan zullen de watermoleculen zich door de poriën van het membraan verplaatsen naar de andere kant.

Moleculen in vloeistof zijn voortdurend in beweging. In het zuivere water komen meer watermoleculen met het membraan in aanraking dan in de vervuilde wateroplossing, hierdoor hebben zij een grotere kans om de wand te passeren. De poriën van deze wand zijn zo klein dat alleen watermoleculen het membraan kunnen passeren. Het resultaat is, dat het niveau van de wateroplossing die vervuild is stijgt en het zuivere water logischerwijs daalt. Door dit proces om te draaien: omgekeerde osmose worden de watermoleculen naar het zuivere water geduwd. Het omdraaien van dit proces wordt gedaan door druk uit te oefenen op de vervuilde wateroplossing. De vervuilende delen blijven achter en worden afgevoerd. Het resultaat hiervan is zuiver water!
Zie: Ins en outs van omgekeerde osmose.

Welke stoffen worden gefilterd?
Het Pure Water waterzuiveringssysteem verwijdert tot 98% van de opgeloste mineralen en praktisch alle micro-organismen. Het water wordt hierdoor zeer zuiver. Het voordeel van dit proces is dat de afvalstoffen niet achterblijven in het systeem maar worden afgevoerd naar het riool. Hierdoor ontstaat geen ophoping van schadelijke stoffen.

Door gebruik te maken van een membraan met een poriegrootte kleiner dan 5 micron wordt het mogelijk om de volgende stoffen uit het water te filteren:

 • Stoffen zoals sediment, asbest en verdachte organische stoffen.
 • Micro-organismen en koolstofverbindingen.
 • Opgeloste vaste stoffen, denk hierbij aan de minerale zouten, zoals barium, kalium, chloor, chroom, koper, ijzer (>0,2 mg/l), fluor, magnesium, mangaan (>0,5 mg/l), nitraten zout, sulfaten, zink, etc.
 • Zware metalen, zoals arsenicum, cadmium, lood, kwik, zilver, etc.
 • Radioactieve elementen en hun isotopen (dit is een vorm van het radioactieve element dat in chemische eigenschappen overeenkomt maar in atoomgewicht en natuurlijke eigenschappen verschilt), zoals radium en strontium.
 • Bijna alle moleculen met een groter moleculair gewicht dan 300u, zoals pesticiden, etc. Zie voor specifieke waardes tabel verwijderde stoffen door omgekeerde osmose.

Bovenstaande gegevens kunnen afwijken per gebied en hebben betrekking op leidingwater en niet op water uit eigen bron. Derhalve kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

Wilt u meer weten neem dan contact met ons op. U kunt ook kijken bij “veelgestelde vragen”. Wilt u weten wat het voor uw eigen situatie betekent, dan treft u nog meer informatie aan onder Thuis / Recreatief of zakelijk; KantoorScheepvaartHorecaKeuken/sanitairHealth of Werkvloer

Water na zuivering extra doorzuiveren; Hoe werkt het en wat zijn de effecten?

In bepaalde situaties kan het gewenst zijn om het water tot 100% verder door te zuiveren of op een andere manier te behandelen. Dit kan veroorzaakt worden door een lokale situatie; denk aan verhoogde kans op bacteriebesmettingen, installatie in het buitenland of andere toepassingsmogelijkheden. U kunt het zuivere water verder doorzuiveren door middel van een extra filter. U kunt een keuze maken uit: een Anti-bacterieel-, Taste and Odor- of De-ionisatie Filter.

Anti-bacterieel Filter

ionisatie ph waarde smaak filter

Het Anti-bacterieel Filter verwijdert bacteriën, stofdeeltjes en roest en zorgt ervoor dat de kwaliteit van het drinkwater verbetert. Het verwijdert laakbare smaken en geuren. Op locaties waar van het waterzuiveringssysteem extra veel geëist wordt om het water te kunnen zuiveren en waar de temperatuur van de omgeving sterk wisselend is biedt dit filter uitkomst. Dit post carbon Inline Filter is een anti-bacterieel 5 micron cartridge filter en gemaakt door Dupont anti-bacterie.

Taste and Odor Filter

In sommige gebieden of landen komt het voor dat er door het lokale waterleidingbedrijf nog gebruik wordt gemaakt van het chloreren van water. In Nederland is dit sinds 2005 niet meer toegestaan maar in de landen rondom ons heen en met name in de mediterrane landen komt het nog wel voor als onderdeel van de waterzuivering. Dit geeft vaak een vervelende smaak aan het drinkwater. Een extra Taste and Odor Filter kan dan uitkomst bieden. Ook als er gebruik wordt gemaakt van bron- of putwater of oppervlaktewater is het raadzaam om dit extra filter te plaatsen, niet alleen voor de smaak, maar ook om nog een extra filterdimensie te verkrijgen. Dit filter zorgt er voor dat alle minuscule smaak- en geurresten vanuit het systeem verwijderd worden, zodat zelfs mensen met een zéér gevoelige smaakbeleving geen problemen ondervinden.

Waterverrijking; Hoe werkt het en wat zijn de effecten?

Nadat het leidingwater gezuiverd is door het waterzuiveringssysteem, is het water “leeg” (niet te verwarren met “dood” water), daardoor is de opnamecapaciteit voor voedingsstoffen en afvalstoffen het grootst. In normale omstandigheden en bij een gemiddelde persoon is dit de meest optimale ondersteuning voor uw lichamelijk functioneren.
Toch zijn er situaties dat er gedacht kan worden aan het juist weer toevoegen van mineralen of om het water een aparte behandeling te laten ondergaan, zodat het nog beter uw lichaam kan ondersteunen.

Optioneel kunt u het zuivere water verder verrijken (toevoegen) door middel van een extra filter.
U kunt een keuze maken uit: een Mineraal- of Mineraal pH verhogend Filter.
Deze filters werken met een gereguleerde afgifte dat wil zeggen dat de in de filter aanwezige stoffen op basis van de doorstroming van het osmose water een passende hoeveelheid van deze stoffen per eenheid water meegeven.

De afgifte van de stoffen is gebaseerd op het oplossingsvermogen van osmose water, waardoor de juiste doseringen bereikt worden die het beste past bij het lichaam. Het feit dat deze stoffen weer toegevoegd worden is ook meetbaar, doordat er een verhoging van de TDS waarde gemeten kan worden vanuit de tapkraan in vergelijking met het water wat uit de laatste carbonfilter komt.
Als hiervoor gewoon leidingwater wordt gebruikt zullen niet de gewenste doseringen worden bereikt, omdat het leidingwater, door de daarin nog aanwezige stoffen, een lager oplossend vermogen heeft als het zuiverdere osmose water.

Wilt u meer weten neem dan contact met ons op. U kunt ook kijken bij “veelgestelde vragen”. Wilt u weten wat het voor uw eigen situatie betekent, dan treft u nog meer informatie aan onder Thuis / Recreatief of zakelijk; KantoorScheepvaartHorecaKeuken/sanitairHealth of Werkvloer