Wereldprimeur aan boord van MTS Oase - Binnenvaartkrant

17 februari 2021 Binnenvaartkrant

De 3.338 ton metende Oase (125 x 11,45 meter) was in april 2010 het eerste schip waarvan Wichard van Huizen (mede-)eigenaar is. De overige vennoten zijn Jacques Storm (Azolla) en Ad Vermaas (Ocean). Drie partners die onder de op 1 oktober 2006 ingeschreven vennootschap onder firma Tertia nauw samenwerken. De door vader Ruud van Huizen bedachte naam moet duidelijk maken dat de vof bestaat uit drie bevlogen binnenvaartschippers. 

De in 2010 afgebouwde Oase is inmiddels verkocht en vaart voortaan vanuit thuishaven Duisburg onder de naam Claudia V. Wichard van Huizen is nu niet bepaald stuurloos, want bij Asto Shipyard is voor hem een nieuwe ruim 6.350 ton metende Oase afgebouwd met als afmetingen 135 x 15 meter. De afgelopen periode zijn er in drie maanden tijd bij Asto Shipyard maar liefst 25 motoren ingebouwd met een totaalvermogen van 16.536 pk. Daarvan neemt de Oase 2.842 pk voor zijn rekening, dankzij twee door Pon geleverde Caterpillars 3512 van 1.421 pk elk.

...Mts Oase beschikt over een drinkwatersysteem opgebouwd uit een ‘Water Kwaliteit Unit’ bestaande uit een skid met dubbel pompenwerk, filtratie met een spoelbypass, een waterontharder en een UV-reactor zodat het water perfect van kwaliteit wordt. 

Als warmwatervoorziening beschikt de Oase over twee doorstroomboilers van Stiebel Eltron, die gemonteerd zijn in speciale kasten (IP65), waardoor het geheel voldoet aan de strengste veiligheidseisen. De combinatie van deze systemen, op deze manier ontwikkeld en toegepast door Pure Water uit Tilburg, is de eerste in zijn soort in de gehele scheepvaartwereld. Daardoor heeft de Oase een nautische wereld­primeur... 

Lees het volledige artikel via: https://binnenvaartkrant.nl/we...