Pure Water Shipping staat voor samenwerking

April 2022 Maritiem Courant 'Pure Water Shipping haalt het maximale uit water door samenwerking met haar leveranciers'. 

De ontwikkeling van Pure Water Shipping, vanaf een bedrijf dat zich sterk maakt voor bestrijding van legionella, tot “totaal  ontzorger” voor de totale drinkwatervoorziening aan boord, is indrukwekkend. Nu zouden de eigenaren Marjan Meems-Peters en Jan Bruntink zich op de borst kunnen kloppen, maar dat doen zij niet: “Het waarborgen van de kwaliteit van ons concept is essentieel en kan nooit lukken zonder de langdurige samenwerking met onze leveranciers. We kunnen een “totaal ontzorger” zijn dankzij die samenwerking.”

Leo van Teeffelen

Er zijn een aantal producten die een optimaal waterklimaat aan boord mogelijk maken. het belangrijkste product is de Water Kwaliteit Unit (WKU). Maar denk ook aan de zuiveringssystemen in de keukens, de waterkoelers, de Unito heet water apparaten en de Comfortsaver douchesystemen. Hierdoor ervaren veel binnenvaartondernemers inmiddels dagelijks de voordelen van het beste water aan boord. Ondertussen werd ook de Watermaker ontwikkeld die vanuit zoet en licht brak vaarwater drinkwater maakt dat de kwaliteit van bunkerwater overtreft. Daarmee is het schip zelfvoorzienend, ook dit product mag zich verheugen in een steeds grotere populariteit. “Hoog tijd om onze leveranciers met wie we een langdurige relatie hebben eens voor het voetlicht te halen, ook voor hen geldt: ere wie ere toekomt”, vinden Marjan en Jan.

Adesigns4you:
“Het begint met het CRM-programma dat speciaal voor ons is gebouwd door Adesigns4you. We verzamelen daarin alle gegevens van zowel de schepen als van de rest van alle ongeveer 10.000 klantsystemen. Zowel de onderhoudshistorie, risico-inventarisatie en foto’s, maar ook de planning en facturatie zijn erin verwerkt en altijd up-to-date, tot op de minuut. Hierdoor kunnen we snel inspelen op de verzoeken van onze klanten om oplossingen te bieden en de klanten te bezoeken op de juiste tijd en plaats”. 
Ad Marijt van Adesigs4you bevestigt dat dit programma in de vorm van een webapplicatie tailormade is geschreven. “Marjan en Jan hebben precies omschreven wat zij in het systeem wilden verwerken en dat is veel. Als ze bijvoorbeeld een watermonster nemen, volgt er vanuit de applicatie onmiddellijk een mail naar het lab dat het monster er aan komt. Dat bespaart tijd en het voordeel is dat elke handeling wordt vastgelegd. Zij denken echt overal aan, dat maakt het systeem uniek voor hen en heel waardevol. Verder werken ze met een systeembeheerder, waardoor de beveiliging van het systeem is gewaarborgd.”

Dunko Metaal en Buurs:
“Voor de montagematerialen en skids van onze systemen gebruiken we aluminium en RVS. Dat betrekken we van Dunko Metaal uit Tilburg. Een heel klantgericht bedrijf dat meedenkt in oplossingen en ons helpt bij het verder ontwikkelen en professionaliseren van de materialen en montagemogelijkheden. Datzelfde geldt ook voor Buurs in Kampen. Zij leveren alle koppelingen, koperwerk en kranen die deel uitmaken van onze producten, een vraag neerleggen daar, is zeker weten dat er een oplossing komt.”

Van Borselen Filters:
“De filters in onze systemen zijn geen standaardfilters maar de beste die in de handel verkrijgbaar zijn. Daarvoor werken wij samen met Van Borselen Filters uit Zoetermeer. Zij weten echt alles van filtratie vanuit hun 100-jarige expertise. Onze filters zijn dan ook volledig afgestemd op onze producten. Marcel Snel, van Van Borselen Filters, bevestigt dat er druk meegedacht wordt bij de ontwikkeling van de producten van Pure Water. “Niet alleen over de filters zelf, maar ook over de manier van montage en specifiek gebruik. Zo werken we nu met extra filtratie na het actief koolstoffilter om te voorkomen dat er deeltjes in het drinkwater terechtkomen. Onze samenwerking met Pure Water is de laatste zes jaar steeds intensiever geworden. Ze staan echt open voor adviezen, zo lang het maar de werking van hun systemen verder verbetert. Ook zorgen we voor de inkoop en aanvulling van hun voorraad en fungeren we als achtervang, bij calamiteiten.”

All Pumps Holland:
Nog zo’n leverancier waar een lange en prettige relatie mee bestaat; All Pumps Holland in Papendrecht. “Zij zijn op pompgebied de top. Wij nemen niet alleen nieuwe pompen af, maar zij zijn ook degenen die de pompen repareren en reviseren. Dat laatste ook preventief, zodat storingen tijdig zijn te voorkomen en onze klanten niet voor de kosten van nieuwe pompen komen te staan. Dat doen we bijvoorbeeld voor een hele vloot, zodat de klant zeker is van betrouwbare, gereviseerde pompen. Bovendien is deze manier van werken ook nog eens duurzaam.” Deze visie komt overeen met hoe Mike Wortman van All Pumps Holland erover denkt: “Ik vind het goed dat Pure Water Shipping preventief pompen reviseert. Het gaat wel om drinkwater, dus je moet uitval van zo’n pomp voor proberen te blijven. Adviseren en service verlenen, dat hoort bij het goed helpen van klanten, daar hebben we veel voor over. Een pomp kan je in principe overal kopen, maar goede service is moeilijker te verkrijgen. Het is heel simpel; als er iets met een drinkwaterpomp aan de hand is, laten we hier alles vallen om het probleem op te lossen. Verder helpen Pure Water Shipping en wij elkaar door af en toe werk van elkaar over te nemen als het zo uitkomt.”

Aqualab Zuid:
“Behalve de technische aspecten, hebben we ook te maken met het leveren van certificaten naar aanleiding van monsters die we nemen. Daarvoor is Aqualab Zuid (tegenwoordig aqz) al vanaf 2006 onze partner. Hun kwaliteit, reactiesnelheid en betrouwbaarheid is onovertroffen.” Volgens Alex Broekman van aqz loopt de samenwerking erg goed. “Voor een bedrijf als dit is het belangrijk om zicht te krijgen op de drinkwaterkwaliteit en de mogelijke aanwezigheid van legionella. Wij analyseren, leveren data, registreren het en zijn bevoegd om een ministerieel erkend certificaat te leveren. We zien de stroom monsters steeds verder toenemen, dat is mooi om te zien. Als het aan ons ligt, gaan we nog lang door met deze samenwerking.”

Comfortsaver:
“We willen niet eindigen zonder onze relatie met Comfortsaver te noemen. Dat bedrijf levert douchekoppen die zowel water besparen als preventief werken tegen de groei van legionella. We zien dat als de finishing touch.” Marcel van den Enden van Comfortsaver beaamt dat. “Jan en Marjan hebben destijds een artikel gelezen over ons in Maritiem Courant en vroegen zich af of onze douchekop ook wat voor hen zou zijn. We hebben eerst proefgedraaid op een aantal schepen, dat is goed bevallen. Onze douchekop bespaart 50% water, zeker voor de binnenvaart belangrijk. De douchekop vermengt lucht met water, daardoor sta je onder een waterluchtstraal en dat is veel comfortabeler.” Marjan en Jan: “We liegen niet als we zeggen dat we de Comfortsaver zelf ook gebruiken, dat is echt zo.”

Stichting Vaarwens:
Er zijn helaas mensen die ziek worden en niet lang meer te leven hebben. Om die reden is Pure Water Shipping een relatie aangegaan met Stichting Vaarwens. “Wij willen een bijdrage leveren voor mensen die terminaal ziek zijn door ze toch nog een dag te laten meevaren. Die stichting heeft al honderden mensen een prachtige dag bezorgd, wij willen laten zien dat we dichtbij ze staan. Daarom willen we bij elke nieuwe opdracht vanuit Pure Water Shipping een bedrag overmaken naar deze stichting. De drinkwatervoorziening aan boord heeft te maken met het welzijn van mensen. En ons contact met klanten en leveranciers gaat verder dan zakelijk, het is intermenselijk, dat menen we vanuit heel ons hart.”
Stichting Vaarwens is afhankelijk van sponsoring en donaties, kijk voor meer informatie over dit mooie werk op hun website www.stichtingvaarwens.nl.

‘Wij kunnen totaal ontzorger zijn, dankzij de samenwerking met onze leveranciers.’