Pure Water Shipping laat hun concept registreren

Maritiem Courant september 2023

Pure Water Shipping laat het concept “ dé totaalontzorger voor de drinkwatervoorziening aan boord” registreren

Het bedrijf bestaat al langer, maar op 1 september 2023 was het twintig jaar geleden dat Pure Water in Tilburg zich verder ging specialiseren in een veilige en betrouwbare drinkwatervoorziening, eerst bij de mensen thuis maar later ook voor aan boord in de binnenvaart. Eigenaren Marjan Meems-Peters en Jan Bruntink hebben in de loop van de jaren een totaalconcept ontwikkeld, waarmee zij als enige de gehele drinkwatervoorziening aan boord van binnenvaartschepen van A tot Z leveren, onderhouden en begeleiden. Dit concept staat nu op het punt officieel geregistreerd te worden.

Leo van Teeffelen

Natuurlijk zijn er ook andere bedrijven die zich met de drinkwatervoorziening bezighouden, maar dan gaat het om deeloplossingen of het leveren van losse producten, terwijl Pure Water Shipping alles in één biedt. Vanaf risico-inventarisatie, via ontwerp, zelfs vanaf bestek voor nieuwbouw, tot levering, installatie, service en onderhoud. En dat alles bij één en hetzelfde bedrijf. De Water Kwaliteit Unit (WKU) heeft zich inmiddels bewezen als een uiterst efficiënte manier om legionella aan boord effectief te bestrijden en voor heerlijk drinkwater te zorgen. Ook de Watermaker (WM) wordt inmiddels ruim toegepast waardoor een schip niet meer afhankelijk is van het bunkeren van drinkwater. Het pakket kan worden uitgebreid met koelen, verwarmen, filteren en zelfs water met bubbels behoort tot de mogelijkheden.

Klantvriendelijkheidsonderzoek

Het is des Jans en des Marjans om hun enthousiasme toe te schrijven aan hun leveranciers en hun kundige team dat in de loop van de jaren flink is uitgebreid. De bedoeling is dat de klant tevreden is, dus die laten ze graag aan het woord, zoals ook op deze pagina’s. Een andere manier om het te toetsen is een klanttevredenheidsonderzoek en dat hebben ze dan ook laten verrichten. Er zijn 120 klanten benaderd, waarvan er 91 daadwerkelijk meededen. De resultaten zijn verbluffend met een percentage van 98% tevreden klanten. Ook werden de schippers om adviezen gevraagd om de serviceverlening nog verder te verbeteren. Dat heeft geleid tot een verbeterplan waardoor o.a. de planning is verbeterd, een aantal materialen en onderdelen zijn aangepast, voor elk project nu een vaste projectmanager wordt aangesteld en de voorlichting met betrekking tot de systemen en het gebruik ervan professioneel zijn opgezet in drie talen (Nederlands, Engels en Duits).

Geen (onaangename) verrassingen

Een van de principes die bijzonder goed vallen verwoordt Jan: “Wij doen niets op nacalculatie, dat geldt ook voor het onderhoud. Geen onaangename verrassingen achteraf, daar houden we zelf ook niet van. Alleen bij werfplanningen houden wij een slag om de arm, in overleg met de aanbesteder, want het is geen geheim dat de planningen daar door drukte regelmatig veranderen. In de afgelopen periode zijn in veel branches flinke prijsstijgingen geweest. Bij ons zijn ze minimaal.” Aangename verrassingen daar houden ze dan weer wel van bij Pure Water Shipping. Zo zijn hun kwaliteitsmutsen die het hoofd warm houden in de kou bijzonder goed gevallen en hebben ze van het Brabantse worstenbroodje een (inter) Nationaal gewaardeerd product gemaakt.

Binnenvaart

Jan: “Voor nieuwbouw kunnen we werken vanuit een bestek voor de totale drinkwatervoorziening. We hebben dat opgezet met medewerking van een werf en een rederij, dus op professionele basis”. Beiden hebben geen moment spijt gehad van hun keuze voor de binnenvaart. Marjan: “Je werkt samen met fijne mensen die hun afspraken nakomen. Je bouwt een vertrouwensband op met ondernemers die je weten te waarderen en ook weer aan anderen doorgeven als ze tevreden zijn over wat je doet. Tegelijkertijd zien we de professionaliteit van de binnenvaartondernemers als betrouwbare partners. Scheepvaart is in die afgelopen twintig jaar onze favoriete partner geworden en zal dat ook blijven.”

Stichting Vaarwens

De samenwerking met Stichting Vaarwens wordt van harte gecontinueerd. “Wij willen een bijdrage leveren voor mensen die terminaal ziek zijn en nog een keer willen meevaren. Die stichting heeft al honderden mensen een prachtige dag bezorgd, wij willen laten zien dat we dichtbij ze staan. Daarom maken we bij elke opdracht een percentage van onze winst over naar Stichting Vaarwens.” Zie ook www.stichtingvaarwens.nl.