Pure Water bestaat 20 jaar

1 september 2023

Speech 20 jaar Pure Water

Bedankt voor jullie komst. We zijn met een mooie club mensen bij elkaar. Iedereen die hier is en ook een aantal die er wegens andere verplichtingen niet zijn, hebben bijgedragen aan het 20 jarig bestaan van Pure Water.

Jullie krijgen geen ellen lange speech, maar wel een aantal high lights die  belangrijk zijn geweest.

Als eerste en met grote nadruk willen wij Mirjam en Michel bedanken. Zonder hun steun stonden we hier niet.

Daarnaast vinden we het heel fijn dat familie en naaste vrienden aanwezig zijn. Ook zij zijn al 20 jaar bij Pure Water betrokken.

Leveranciers zijn vandaag niet uitgenodigd op twee na. Ad en zijn vrouw, omdat hij vanaf 2004 op automatiseringsgebied heel belangrijk is.  Chapeau voor jouw inbreng en je staat altijd klaar. Er zijn al mooie dingen ontwikkeld voor Pure Water.

En Sander Vos met zijn vrouw. Wat ik terug kon vinden, vanaf 2006 al betrokken geweest bij de ondernemingen. En letterlijk samen gegroeid, totdat ons jasje te groot werd. Maar we willen je via deze weg nogmaals bedanken voor je inbreng, betrokkenheid en goed contact. 

Vanmiddag een warm welkom voor iedereen die bij ons gewerkt heeft of stage heeft gelopen. Fijn dat jullie er zijn en het ook leuk vinden om 20 jaar Pure Water samen te vieren. Het zijn mooie leerzame periodes geweest en jullie hebben allemaal een plekje in het hart van Pure Water.

Dan ons huidige personeel. Twee personen zijn al heel lang werkzaam. Dat jullie het volhouden… Roy al sinds januari 2006 dit is al 17,5 jaar en Fatima vanaf 2008 - 15 jaar in dienst.

Zij hebben de eerste 10 jaar van Pure Water meegemaakt. Dit stond in het teken van overleven. In oktober 2003, een maand na de overname, was er de eerste kredietcrisis. En zo hebben we twee crisissen ‘letterlijk’ overleefd door keihard te blijven werken en focus te houden op onze doelen en zijn blijven geloven in hetgeen waar we goed in zijn. In 2012/2013 kwam het kantelpunt. We werden volledig eigenaar van Pure Water en Pure Life en in 2012 zijn we bij RCT officieel in de scheepvaart begonnen. De Westlandgracht was het eerste schip waar we de WKU geïnstalleerd hebben. En nu hebben we met elkaar al 333 scheepvaartklanten.

In 2014 kwam Ed in dienst, toen nog als enige buitendienst medewerker. Inmiddels 9,5 jaar. En daaraan gekoppeld de 1ste Caddy met Reclame van Pure Water. Toen een witte.

2016  vandaag 7 jaar geleden. Uitbreiding met Wilco naar de tweede medewerker buiten. Dat wordt trakteren… en nog een keer als je geslaagd bent voor je diploma Project Manager.

2018 is Berrie begonnen, bijna 6 jaar in dienst en dat werd nummer 3. Jan had inmiddels een verbod van binnenkomst bij de Karwei, omdat hij al het personeel weghaalde bij hem…

Binnen was versterking nodig en Laura en Kelvin kwamen in 2019 ons team versterken.

Vanaf 2020 Corona. Iedereen heeft zijn schouders eronder gezet om in deze periode met elkaar verder te kunnen. Als bedrijf zaten we nu aan de goede kant van de lijn. Particulieren en bedrijven investeerde in duurzaamheid, gezondheid en veiligheid. Een stevig fundament werd gelegd en de groei werd verder ingezet.

In 2021 hebben we Pure Water Shipping opgericht. De activiteiten Scheepvaart ondergebracht in een aparte BV. Ook kwam Rick in 2021 en Daniël in januari 2022.

Eind 2022 totale focus op Pure Water, door de verkoop van Pure Life.

We zijn in de afgelopen 20 jaar van een klein bedrijf uitgegroeid naar een serieuze speler op water gebied. Waarop we TROTS zijn dat we een geweldig concept ‘Totaal ontzorger voor de hele drinkwatervoorziening aan boord’ in de markt hebben gezet en dat we daarmee onze doelstelling aan het bereiken zijn. Waar we met elkaar lief en leed hebben moeten doorstaan en ook met elkaar kunnen delen en veel kunnen lachen. Om jullie allen te bedanken hebben we een attentie voor eenieder. We hopen dat jullie het gaan gebruiken en dat jullie ook TROTS zijn op jezelf dat je mede hebt bijgedragen aan de mooie 20 jaar van Pure Water.

Bedankt! En nu lekker eten.