Veelgestelde vragen

 • Algemeen; Maart 2019 Vacature (Pre)Pensionado!
 • Ontharden
 • Zuiveren en Verrijken
 • Nieuws en Scheepvaart

Vragen

Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op,
wij staan u graag te woord.
Onder het kopje nieuws staat een interessant filmpje van RADAR Medicijnresten in drinkwater, wat zijn de risico's? en van het RIVM over het Nederlandse leidingwater! RIVM: kwaliteit drinkwater onder de maat.

Algemeen

MAART 2019; Vacature (Pre)Pensionado die service verlenend en handig is

Wij zoeken een (Pre)Pensionado die service velenend en handig is

Zit je niet graag stil en nog vol energie om een paar dagen in de week actief onderdeel uit te maken van een klein en snel groeiend bedrijf? Dan hebben wij wellicht een leuke functie voor je.

Pure Water is een service verlenend bedrijf in de waterbehandeling. Wij hebben een buitendienst die verantwoordelijk is voor operationele en commerciële taken. Het uitvoeren van service en onderhoud, installeren van nieuwe waterzuiveringssystemen, waterontharders, waterbehandelingssystemen op schepen en in de horeca. Storingen worden vastgesteld en opgelost. Klanten worden geïnformeerd over de mogelijkheden van het bedrijf en de producten. Koopsignalen worden gesignaleerd en afgestemd met de commercieel medewerkster binnendienst.
Daarnaast bouwen we vanuit Tilburg de waterbehandelingssystemen op maat. Elke klant is uniek en de wensen worden afgestemd naar een te bouwen product. Technisch inzicht en affiniteit daarmee is belangrijk. Het op orde houden van de werkplaats en magazijn ook.

Wij zoeken voor bovenstaande activiteiten iemand die ons daarmee kan ondersteunen.
Dat betekent dat het kan zijn dat je de ene dag met een bedrijfswagen door Nederland rijdt om service te verlenen of een nieuw systeem installeert en de andere dag in Tilburg bouwt aan de waterbehandelingssystemen.

Onze slogan; Pure Water haalt het maximale uit water…!

De (pre)pensionado die wij zoeken:

 • Heeft affiniteit met techniek. Je hoeft niet uit de techniek te komen, maar technischeaffiniteit/inzicht is wel een must.
 • Vindt de omgang met klanten leuk en inspirerend en denkt in mogelijkheden.
 • Kan improviseren als de situatie erom vraagt en kan tot een passende oplossing komen, waarbij de tevredenheid van de klant voorop staat.
 • Kan met een laptopje omgaan en lichte administratieve taken uitvoeren.
 • Voert indien nodig werkzaamheden uit vanuit een bedrijfswagen

Functie eisen:

 • Sterke contactuele eigenschappen.
 • Van nature de beschikking hebben over technisch inzicht en technisch oplossend vermogen.
 • In bezit van rijbewijs B.
 • Affiniteit met klantgericht werken.
 • Flexibele instelling
 • Punctionaliteit en netheid
 • We zoeken een echte “aanpakker”, iemand die mee wilt bouwen aan de toekomst en groei van Pure Water.
 • Een pre is ervaring met installatie/loodgieterswerk, VCA, elektrisch lassen en BHV.

Kijk voor meer informatie over ons bedrijf en onze producten op www.purewater.nl.
Interesse? Je kunt mailen of bellen met Marjan Peters, graag ontvangen we een Curriculum Vitae. m.peters@purewater.nl of 06-14016211

1. Zuiver water proeven?

Bent u benieuwd hoe een glas zuiver water smaak?

U bent van harte welkom bij ons in Tilburg om samen met ons een glas "lekker zuiver water" te nuttigen.

2. De diverse waterbehandelingssystemen bekijken?

Wilt is de systemen bekijken?

Wij heten u van harte welkom in onze showroom in Tilburg.

Maakt u van te voren een afspraak... Dan kunnen wij u uitgebreid informeren over onze waterbehandelingssystemen en eventuele mogelijkheden.

3. Het Nederlandse leidingwater is toch het schoonste water in de wereld?

Dit klopt; de Nederlandse waterleidingbedrijven slagen erin een zeer hoge norm van zuiverheid te realiseren. Helaas is het zo dat in dit “schone” water nog steeds verontreinigingen aanwezig zijn, zoals zware metalen, bacteriën, hormonen, virussen en nog vele andere stoffen. Zie voor verdere informatie; "Wetenswaterheden".

4. Wat is het ideale "waterklimaat" in uw woning, bedrijfspand of schip?

Voor de perfecte waterbehandeling bij u thuis, op de zaak of op uw schip, maakt u gebruik van een Pure Water 3-trap.

 1. Point of Entry een Waterontharder - Dit is waar het water uw huis binnenkomt. Dit water gebruikt u als "verbruikswater". Met verbruikswater wordt water bedoelt dat wordt gebruikt voor huishoudelijke doeleinden, zoals wassen, toiletspoelen, schoonmaken, etc.
 2. Point of Use een Waterzuiveringssysteem - Dat is waar u het water gebruikt om in één of andere vorm te consumeren, zoals drinken, het nuttigen en/of bereiden van voedsel. Dit wordt ook wel "gebruikswater" genoemd.
 3. Waterverrijking - U voorziet uw waterzuiveringssysteem van een extra filter om bijvoorbeeld, mineralen toe te voegen, PH waarde positief te maken, extra door te filteren of infrarood toe te passen als stimulans voor uw gezondheid.

Ad 1. Waterontharding…
Elk huishouden in Nederland heeft in meer of mindere mate te maken met kalkaanslag. Er zijn allerlei producten in de handel om dit weer “onzichtbaar” te maken. Dit zijn producten die de kalkaanslag tijdelijk oplossen, want iedere keer komt deze toch weer terug omdat de kalk aanwezig is in al het water dat u gebruikt via uw normale waterleiding. Behalve irritatie en moeite om weer van deze kalkaanslag af te komen, kost het u geld. Niet alleen in directe zin, omdat u “ontkalkingproducten” moet kopen, maar ook uw huishoudelijke apparaten die korter meegaan omdat ze van binnenuit helemaal verkalken en kapotgaan. Er zijn hiervoor allerlei oplossingen, maar de oplossing die het beste werkt, echt helemaal afdoende is tegen kalk en bovendien betaalbaar is, is om al uw water te ontharden op het punt waar de waterleiding uw huis binnenkomt.

Ad 2. Waterzuivering…
Niettegenstaande de waterleidingbedrijven hun uiterste best doen om een goed product te leveren, komen verontreinigingen nog steeds voor in ons drinkwater. Omdat deze negatief kunnen werken op uw gezondheid en functioneren is het goed om uw leidingwater te zuiveren met een systeem op basis van omgekeerde osmose. Hierdoor bent u verzekerd van het de meest hoogwaardige kwaliteit drinkwater op het punt waar u dit het vaakst gebruikt. Dat er meerdere voordelen aan vastzitten, is daarbij mooi meegenomen. Tevens komt steeds vaker de vraag om het systeem af te stemmen op de gezinssituatie of de zakelijke behoefte. Denk hierbij aan opslagmogelijkheden, kraantypes en de capaciteit van het systeem. Hierin kunnen wij intussen ook voorzien, dus laat u voorlichten over alle mogelijkheden voor uw situatie.

Ad 3. Waterverrijking…
Nadat het leidingwater gezuiverd is door het systeem op basis van omgekeerde osmose, is het water “leeg”. De opnamecapaciteit voor voedingsstoffen en afvalstoffen is dan het grootst. In normale omstandigheden en bij de gemiddelde persoon is dit de meest optimale ondersteuning voor uw lichamelijke functioneren. Toch zijn er situaties dat gedacht kan worden aan het juist weer toevoegen van stoffen aan het water. Het is tevens mogelijk om het water een aparte behandeling te laten ondergaan zodat het nóg beter uw lichaam kan ondersteunen. Denk hierbij aan sportende mensen die in korte termijn hun mineralen extra moeten aanvullen of mensen die veel vochtverlies hebben door andere oorzaken. Voor personen met lichamelijke ongemakken kan het van het van belang zijn dat het water PH positief is. Ouderen kunnen ook baat bij PH positief water hebben. Door het plaatsen van speciale filters net na uw waterzuiveringssysteem is het mogelijk om het gezuiverde water te voorzien van extra organische mineralen of zouten, het PH positief te maken of zelfs te de-ioniseren voor bijvoorbeeld aquaria.

Denkt u dat u hier baat bij kunt hebben en wilt u weten wat de mogelijkheden voor uzelf zijn, neemt u dan contact met ons op zodat wij u kunnen voorzien van een advies op maat

5. Hoe kan ik producten bestellen?

Dat kan via het contactformulier, via e-mail info@purewater.nl en telefonisch zijn wij te bereiken via het nummer: 013-4550540.

6. De kosten van de producten van Pure Water?

Bij Pure Water wordt een concurrerend prijspeil gehanteerd. Pure Water heeft gekozen voor een drempelverlagende strategie met betrekking tot de verkoop van haar producten. Omdat wij een groeiende onderneming zijn, is het voor ons belangrijk om zo snel mogelijk een landelijke dekking van klanten te hebben. Dit geeft voordelen met betrekking tot het uitvoeren van nieuwe installaties, het plegen van onderhoud en het verrichten van garantiewerkzaamheden indien deze onverhoopt voorkomen. Door een zeer goede handelspartner, die eveneens wil investeren in het marktgebied Nederland en zeer scherpe inkoopcondities, zijn wij in staat een technisch hoogwaardig systeem aan te bieden tegen een zeer concurrerende prijs waar u als klant uiteraard voordeel bij heeft.

Zie voor informatie over de exacte prijzen van onze systemen: Thuis, Zakelijk en Producten aan de linkerkant het kopje kostenoverzicht.

7. Is er informatie in het Engels?

Ja, wij werken eraan om steeds meer artikelen in het Engels te vertalen.

De volgende artikelen zijn beschikbaar in het Engels:

De specialismen van Pure Water => The specialisms of Pure Water
Zuiverder dan Pure Water kan niet => Cleaner than Pure Water isn't imaginable

 

Ontharden

1. Waarom een waterontharder?

Waterontharding is een belangrijk proces, omdat dit veel voordelen oplevert in huishoudens en bij bedrijven. Wanneer het water hard is (hard water is water waarin veel mineralen zijn opgelost. In het algemeen gaat het om verbindingen met Calcium en Magnesium), kan de kalk ervoor zorgen dat leidingen verstoppen en zeep minder makkelijk opgelost worden.

Door het water te ontharden kunnen deze negatieve effecten worden tegengegaan. Hard water zorgt ervoor dat er een hoger risico is op de afzetting van kalkaanslag in huishoudelijke watersystemen. Door deze opbouw van kalkaanslag raken leidingen geblokkeerd en neemt de efficiëntie van ketels, boilers en geisers af. Hierdoor kunnen de kosten van het huishoudelijk water met 15% tot 20% stijgen. Een ander negatief effect van kalkaanslag is dat het huishoudelijke apparatuur, zoals wasmachines, koffiezetapparaten e.d. aan kan tasten.

Door het water te ontharden kan de levensduur van huishoudelijke apparaten, maar ook van waterleidingen en combiketels verlengd worden. Daarnaast draagt het bij aan de langere levensduur van zonneverwarmingssystemen, airconditioningeenheden en vele andere toepassingen en apparaten die gebruik maken van water. Een ander voordeel van onthard water is het feit dat u minder shampoo, bad- en douchegel, handzeep, afwasmiddel, schoonmaakmiddel, wasmiddel en wasverzachter nodig heeft! Ook personen met huidproblemen hebben baat bij een ontharder. Mensen die een gevoelige, droge, schilferige huid hebben of vaak huiduitslag hebben, ervaren een verzachtend effect op de huid. Resultaat; een zachtere huid, het vermindert de huiduitslag en irritaties en zorgt voor gezonder haar.

Klik hier om naar de waterontharder te gaan. 

2. Wat zuivert een waterontharder?

De waterontharder zuivert calcium (kalk) en magnesium uit het leidingwater. Leidingwater bevat altijd een zekere hoeveelheid kalk en magnesium, die bepalen de "waterhardheid". Zowel thuis als zakelijk veroorzaakt dat onder meer kalkaanslag op verwarmingselementen van o.a. koffiezetapparaten, vaatwassers, wasmachines, waterkokers en strijkijzers. Ook veroorzaakt het een droge huid na het wassen en/of douchen.

Waterontharders zijn hiervoor de perfecte oplossing. Een bijkomend voordeel is, dat u thuis en op de zaak minder werk heeft aan het schoonmaken en schoonhouden van uw huis of bedrijf. Onthard water zet niet af op materiaal en dat scheelt onderhoud!
 

3. Hoe werkt een waterontharder van Pure Water?

Een ionen hars waterontharder werkt als volgt: Hard water bevat veel magnesium en calcium. Als deze twee elementen een verbinding aangaan vormt zich calcium carbonaat ofwel kalk. Een waterontharder verwijdert de elementen Calcium en magnesium uit het water en zorgt er daardoor voor dat de verbinding van de beide elementen niet meer kan ontstaan. Een ionen harswaterontharder bestaat uit 3 hoofd elementen:

 1. Een hars cilinder
 2. Een kunststof behuizing met zout voorraad
 3. Een besturing voor regeneratie

Het water gaat door de hars cilinder (1) daar worden de calciumionen omgezet in natrium ionen de calciumionen hechten zich aan de harsbolletjes en blijven in de cilinder. Dit kan natuurlijk maar zo lang goed gaan totdat de harsbolletjes verzadigd zijn. Op dat moment regelt de klokbesturing (3) een regeneratie (reiniging) van de harscilinder. Voor deze reiniging is een zoutoplossing nodig. Deze is voorhanden in de kunststof behuizing (2). Via een speciale klep komt de zout oplossing nu in de cilinder en weekt de calcium los van de hars bolletjes. Dit noemen we de regeneratie. Het hele regeneratieproces wordt geregeld door een soort klok die dit proces bestuurd. Hoe nauwkeuriger deze werkt des te zuiniger de waterontharder is. Als het zout de calcium heeft losgeweekt, zal de computer zorgen dat een hoeveelheid water de cilinder reinigt en de zoutoplossing met het calcium naar het riool spoelt. De harscilinder is dan weer schoon en kan een volgende cyclus water ontharden De hars heeft een levensduur van ca 20 jaar of meer. Dit regeneratieproces is overigens niet belastend voor het milieu. De drie elementen water, zout en calcium, die niet schadelijk zijn voor het milieu, gaan weer terug de natuur in.

4. Van welk materiaal is de waterontharder gemaakt?

Het materiaal is volledig opgebouwd uit hoogwaardige kunststof, waardoor alle bestanddelen corrosievrij zijn en het toestel ook geen enkele invloed ondervindt van de agressiviteit en corrosiviteit van het te behandelen water. Daardoor kunnen de waterontharders ook probleemloos worden geïnstalleerd bij openbare keukens, medische laboratoria en in de voedingsindustrie.
 

5. Wanneer garantie of geen garantie op een Waterontharder?

Een waterontharder kan zo'n 20 jaar mee gaan. Pure Water geeft 2 jaar fabrieksgarantie op de waterontharder, deze vervalt bij installatiefouten door het zelf installeren of verplaatsen van het systeem, hieronder vallen:

 • Aansluiten op warm waterleiding of toevoer van heet water.
 • Plaatsing in een ruimte waar bevriezing kan ontstaan.
 • Ruwe behandeling van het apparaat of de onderdelen.
 • Leidingbreuk (incl. gevolgen ontstaan door waterleidingwerkzaamheden). 
 • Toevoer van leidingwater met een gehalte hoger dan 1200 ppm.
 • Hardheid hoger dan 18° DH. 
 • Indien het toevoerwater rechtstreeks afkomstig is van een eigen bron of put waarvan geen analyserapport is overlegd aan Pure Water. 
 • Indien het zout niet goed wordt bijgehouden voor de regeneratie (= het schoonspoelen van het harskolom).

Is er na die 2 jaar iets met het systeem aan de hand, dan proberen wij het altijd op te lossen of de kosten van reparatie, waar mogelijk, voor u te beperken.

6. Werkt een waterontharder op stroom?

Nee, de waterontharder werkt op waterdruk en volume (milieuvriendelijk). Een dynamische waterdruk van 0,8 bar is al voldoende om de ontharder in werking te stellen. In Nederland kunt u de waterdruk opvragen bij uw waterleidingsbedrijf.

7. Waar kan ik de waterdruk opvragen?

In Nederland kunt u de waterdruk opvragen bij uw waterleidingsbedrijf. Een dynamische waterdruk van 0,8 bar is al voldoende om de ontharder in werking te stellen.
 

8. Waar kan ik de waterontharder het beste aansluiten?

U kunt de waterontharder het beste aansluiten op het punt, waar de waterleiding het huis binnenkomt (Point Of Entry). Wel dient u er rekening mee te houden, dat u om de paar maanden bij het systeem moet kunnen om het onthardingszout bij te vullen.

9. Is voor een waterontharder een jaarlijkse controle nodig?

Jaarlijkse controle is niet noodzakelijk, maar voor een langere levernsduur en een optimale werking, is het aan te raden om om het jaar een controle uit te laten voeren.

Als u een waterzuiveringssysteem van Pure Water heeft, dan controleren we ook meteen uw waterontharder. Wanneer u op voorhand aangeeft zout nodig te hebben, dan nemen de medewerkers dat voor u mee.

10. Waterverbruik van een waterontharder?

Nauwelijks 20 liter water tijdens de regeneratie (= het schoonspoelen van het harskolom). Om de 1500 liter gaat de ontharder automatisch regenereren.

11. Zoutverbruik van een waterontharder?

Het zoutverbruik is 400 gram per regeneratie (= het schoonspoelen van het harskolom). Om de 1500 liter gaat de ontharder automatisch regenereren.

12. Zout bijvullen; wanneer en hoeveel voor de waterontharder?

Het gemiddelde zoutverbruik kunt u bij benadering zelf berekenen. U hebt daarbij de volgende gegevens nodig:

 • Uw waterverbruik per dag in liters. 
 • Het feit dat het systeem na elke 1500 liter gaat spoelen en daarvoor ongeveer 400 gram zout verbruikt. 
 • Het voorraadvat in het systeem kan ongeveer 10 kg zout bevatten.

Bijvoorbeeld: stel u heeft hebt een gezin van in totaal 4 personen en verbruikt per dag ongeveer 500 liter water. Dit wil zeggen dat elke 3 dagen het systeem zichzelf spoelt en dan 400 gram zout gebruikt. Omgerekend naar het aantal dagen, betekent dit dat de 10 kg zout op is na ongeveer 75 dagen (10 kg / 0,4 kg = 25 regeneraties, 25 x 3 dagen = 75 dagen). Dit betekent dat u na elke twee maanden het systeem dient bij te vullen, om er altijd voor te zorgen dat u een veilige marge behoudt met betrekking tot de vulling van de zoutbak.

13. Onthardingstabletten / zouttabletten waar kopen?

U kunt zakken onthardingszout bij Pure Water kopen. Heeft u naast een waterontharder een waterzuiveringssysteem dan kan het zout meegenomen worden bij de jaarlijkse servicebeurt. Een zak onthardingszout kost €15,25 per 25 kg zout. Heeft u geen waterzuiveringssysteem dan kunt u op de meest voordelige manier, bij onderstaande winkels en internetadressen terecht. Opsturen via Pure Water wordt namelijk een te dure aangelegenheid. U kunt de zoutblokken kopen bij in ieder geval de volgende winkels:

 • Welkoop
 • Makro 
 • Sligro

Via internet kunt u via onderstaande sites ook zoutblokken kopen:

Bij de aanschaf van de waterontharder vullen wij altijd het syteem met een zak van 10 kg.
De onthardingstabletten/zouttabletten zitten in zakken van 10 of 25 kg. Bovenstaande lijst is een opsomming van wat wij op internet hebben kunnen vinden. Wijzigingen in voorwaarden of prijs hebben wij niet in de hand en daar zijn we dan ook niet aansprakelijk voor.

14. Hardheid van water; wat houdt dat in?

Als water 'hard' is dan bevat het water veel calcium (kalk) en magnesium. Nederlandse waterleidingsmaatschappijen drukken de hardheid van water uit in Duitse graden hardheid. Per gemeente kan de hardheid van het water verschillen. Er is de volgende verdeling gemaakt:

 • 00 - 04 dH  = zeer zacht
 • 04 - 08 dH  = zacht
 • 08 - 12 dH  = vrij hard
 • 12 - 18 dH  = hard
 • 18 - 30 dH  = zeer hard

Bij uw waterleidingbedrijf kunt u deze hardheid opvragen.

15. Kalk uit water is toch goed voor de mens?

Ieder mens heeft kalk nodig voor de groei van botten, tanden, etc. De kalk die hiervoor nodig is, is natuurlijke of organische kalk. De kalk die aanwezig is in het leidingwater is anorganische kalk die door het waterleidingbedrijf wordt toegevoegd om het waterleidingnet schoon te houden van binnenuit. Dit is dus niet de kalk die uw lichaam nodig heeft voor de opbouw van o.a. botten en tanden. Deze anorganische kalk werkt alleen maar belastend.

Als u gebruik wil maken van extra kalk, dan kunt u ook denken aan een voedingssupplement die bij het dochterbedrijf Pure Life verkocht wordt; Kalk Complex.
Kalk Complex zorgt voor een goede botaanmaak en heeft een maagversterkende invloed. Bot is levend weefsel. Het wordt heel het leven voortdurend opgebouwd en afgebroken. Tot het dertigste jaar is de opbouw groter dan de afbraak, waardoor het bot steviger wordt en groeit. Na het 35ste jaar wordt de afbraak geleidelijk groter dan de opbouw, waardoor de botten minder stevig worden. Calcium (kalk) is onmisbaar voor de opgroeiende jeugd omdat de 'groei' veel kalk van het lichaam vraagt. Ook ouder wordende personen, zeker vrouwen in de overgangsjaren, doen er goed aan extra kalk te gebruiken. Maar om een goede botaanmaak te bewerkstelligen, zijn er nog meer stoffen nodig. Vandaar, dat Kalk Complex niet alleen calcium en magnesium bevat, maar ook vitamine C en D. Vitamine C is van belang bij de opbouw van botten en vitamine D verhoogt de opname van kalk in de botten. De toegevoegde mineralen (koper, zink, mangaan en selenium) spelen een rol bij de opbouw van gezond kraakbeen in de gewrichten. De combinatie van deze stoffen in Kalk Complex maken van dit product een bijzondere gewrichtsformule. Een bijkomend voordeel is dat Kalk Complex geen lactose bevat. Kalk Complex heeft ook een maagversterkende invloed en ondersteunt het behoud van een normale zuurgraad in de maag.

Zuiveren

1. Hoe werkt het waterzuiveringssysteem?

De waterzuiveringssystemen van Pure Water werken door middel van de techniek omgekeerde osmose. Op basis van de druk van het leidingwater wordt het water door de volgende onderdelen geleid:

 • Een voorfilter, dat alle grove delen tegenhoudt, zoals zand en roestdeeltjes. 
 • Een actief koolstoffilter dat alle chloor en een aantal andere kleine delen uit het water haalt. 
 • Het omgekeerde osmosemembraan, het hart van het systeem. Hier worden tot 98% van alle in het water opgeloste stoffen, zoals bacteriën, virussen en metalen tegengehouden en afgevoerd. 
 • Een luchtdichte voorraadtank waarin het zuiver water wordt opgeslagen. 
 • Een koolstof nafilter waar het water direct voor het gebruik doorheen gaat. Dit zuivert het water van eventuele geur- en smaakstoffen. 
 • Een aparte tapkraan voor uw gezuiverd water.

Zie voor verdere informatie: "Ins en outs van omgekeerde Osmose".

2. Wij hebben heel zacht water, heb ik dan geen waterzuiveringssysteem nodig?

Het feit dat u “zacht” water heeft in uw buurt wil zeggen dat er weinig kalk in uw water zit. Dit is echter geen maatstaf voor de zuiverheid van uw water. In het “zachte” water bevinden zich namelijk nog steeds metalen, bacteriën, virussen, hormonen, etc. Dus een waterzuiveringssysteem is nog steeds zeer nuttig als u echt schoon water wilt.

3. Waarom water extra doorzuiveren?

De waterleidingmaatschappijen doen hun uiterste best om schoon water te leveren. Toch is bewezen dat zich hierin nog steeds verontreinigingen bevinden. Slechts 6% van dit water wordt gebruikt als drinkwater. Om te voldoen aan de wens naar puur water is het mogelijk om dit water verder te zuiveren. Het drinken van zuiver water heeft invloed op al uw lichaamsfuncties door:

 • Een betere opname van voedingsstoffen
 • Een betere afvoer van lichaamsafval en gifstoffen
 • Een preventieve werking op kwalen
 • Verbetering van concentratie en uithoudingsvermogen

Pure Water levert waterzuiveringssystemen die de resterende verontreiniging voor 99% uit ons consumptiewater filteren. Hierdoor wordt voldaan aan de dagelijkse behoefte aan puur drinkwater. Zie voor verdere informatie; Wetens'water'heden.

4. Voordelen van waterzuivering?

Het schone water is:

 • lekker en gezond
 • geeft een optimale behandeling van de huid
 • biedt ondersteuning voor het optimaal functioneren van de lichaamsfuncties
 • zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen, hulpstoffen etc
 • zorgt voor een betere afvoer van lichaamsafval en gifstoffen
 • zorgt voor een verbetering van concentratie- en uithoudingsvermogen
 • geen gesleep met flessen water en altijd voldoende op voorraad
 • kalkvrije apparatuur, denk hierbij aan waterkoker, koffiezetapparaat, stoomstrijkijzer, bloemenvazen
 • goed voor de huisdieren en bijvoorbeeld aquarium

Zie voor verdere informatie; “Water essentieel voor leven”.

5. In kraanwater zitten toch mineralen; zijn deze niet goed voor me?

Het is waar dat er een aantal mineralen in leidingwater aanwezig kunnen zijn, dit is van gebied tot gebied verschillend. De hoeveelheden mineralen die zich in leidingwater bevinden zijn daarbij zo klein dat ze nauwelijks nut hebben voor uw lichaam. Als we kijken naar de functie van water in ons lichaam dan vormen de mineralen in water eerder een belasting voor ons dan dat zij de mineralen die ons lichaam nodig heeft aanvullen. De mineralen die ons lichaam nodig heeft, komen uit ons dagelijkse voedsel, mits dat van een goede samenstelling is.

Gezuiverd water is, als basis, de beste ondersteuning voor het optimaal functioneren van de lichaamsfuncties.
De ontwikkelingen staan niet stil en Pure Water voldoet nu aan de vraag om uw gezuiverde water te voorzien van speciale filters zodat u uw gezuiverde water eventueel af kunt stemmen op uw persoonlijke wensen en behoeftes. Kijk bij producten onder Speciale Filters.

Zie voor verdere informatie; Water essentieel voor leven.

6. Kalk uit water is toch goed voor de mens?

Ieder mens heeft kalk nodig voor de groei van botten, tanden, etc. De kalk die hiervoor nodig is, is natuurlijke of organische kalk. De kalk die aanwezig is in het leidingwater is anorganische kalk die door het waterleidingbedrijf wordt toegevoegd om het waterleidingnet schoon te houden van binnenuit. Dit is dus niet de kalk die uw lichaam nodig heeft voor de opbouw van o.a. botten en tanden. Deze soort kalk werkt alleen maar belastend.

Als u gebruik wil maken van extra kalk, dan kunt u ook denken aan een voedingssupplement die bij het dochterbedrijf Pure Life verkocht wordt; Kalk Complex.
Kalk Complex zorgt voor een goede botaanmaak en heeft een maagversterkende invloed.
Bot is levend weefsel. Het wordt heel het leven voortdurend opgebouwd en afgebroken. Tot het dertigste jaar is de opbouw groter dan de afbraak, waardoor het bot steviger wordt en groeit. Na het 35ste jaar wordt de afbraak geleidelijk groter dan de opbouw, waardoor de botten minder stevig worden. Calcium (kalk) is onmisbaar voor de opgroeiende jeugd omdat de 'groei' veel kalk van het lichaam vraagt. Ook ouder wordende personen, zeker vrouwen in de overgangsjaren, doen er goed aan extra kalk te gebruiken. Maar om een goede botaanmaak te bewerkstelligen, zijn er nog meer stoffen nodig. Vandaar, dat Kalk Complex niet alleen calcium en magnesium bevat, maar ook vitamine C en D. Vitamine C is van belang bij de opbouw van botten en vitamine D verhoogt de opname van kalk in de botten. De toegevoegde mineralen (koper, zink, mangaan en selenium) spelen een rol bij de opbouw van gezond kraakbeen in de gewrichten. De combinatie van deze stoffen in Kalk Complex maken van dit product een bijzondere gewrichtsformule. Een bijkomend voordeel is dat Kalk Complex geen lactose bevat. Kalk Complex heeft ook een maagversterkende invloed en ondersteunt het behoud van een normale zuurgraad in de maag.

7. Is een Brita-kan net zo goed als een waterzuiveringssysteem?

Een Brita-kan werkt volgens een principe van zuivering door een carbonfilter (= koolstoffilter). Dit haalt een aantal stoffen uit uw leidingwater, maar is niet fijn genoeg voor het filteren van bijvoorbeeld; bacteriën, virussen, hormonen etc. Deze stoffen blijven dus in het water zitten. Een osmosemembraan, welke in het systeem van Pure Water zit, haalt deze stoffen wel uit het water.

8. Wat doet zuiver water?

Eigenlijk is water de binnenschipper van uw lichaam. Zo worden voedingsstoffen door water naar de lichaamscellen getransporteerd en zorgt het voor een goede afvoer van lichaamsafval en gifstoffen. Indien het water wat we binnen krijgen, reeds vervuild is, wordt niet alleen de opnamemogelijkheid minder, maar zorgt ook het water zelf voor een verder ophoping van afvalstoffen in ons lichaam. Alleen puur water is het beste in staat om de nodige hoeveelheid afvalstoffen op te nemen en af te voeren. Water essentieel voor leven.

9. Hoeveel water moet ik per dag drinken?

In het kort kunnen we stellen dat een volwassen persoon gemiddeld 1,5 tot 2 liter zuiver water per dag nodig heeft om optimaal te functioneren. Dit kan per situatie en leeftijd verschillen:

Zuigelingen 110 ml/kg of 1,5 ml/kcal
Kinderen tot 10 jaar 40 ml/kg
Adolescenten 40 ml/kg
Volwassenen (bij 22°C) 22 ml/kg
Volwassenen (bij 37,9°C) 38 ml/kg
Personen ouder dan 65 jaar 25 ml/kg

Dus een volwassen persoon van 80 kg heeft bij normale temperatuur zonder extra inspanning ongeveer 1,8 liter water nodig. Zie voor verdere informatie “Water essentieel voor leven”.

10. Moet mijn kind / ouder net zoveel zuiver water drinken als ik?

In onderstaand overzicht ziet u het verschil in hoeveel ml een zuigeling, kind of volwassenen moet drinken per dag. In het kort kunnen we stellen dat een volwassen persoon gemiddeld 1,5 tot 2 liter zuiver water per dag nodig heeft om optimaal te functioneren. Dit kan per situatie en leeftijd verschillen:

Zuigelingen 110 ml/kg of 1,5 ml/kcal
Kinderen tot 10 jaar 40 ml/kg
Adolescenten 40 ml/kg
Volwassenen (bij 22°C) 22 ml/kg
Volwassenen (bij 37,9°C) 38 ml/kg
Personen ouder dan 65 jaar 25 ml/kg

 

Dus een volwassen persoon van 80 kg heeft bij normale temperatuur zonder extra inspanning ongeveer 1,8 liter water nodig.
Zie verder: Water essentieel voor leven.

11. Tellen koffie en thee als vocht?

Zowel koffie als thee zijn weliswaar vloeibaar maar dienen door de stoffen die zij bevatten gezien te worden als voedsel. Voedsel heeft de eigenschap dat het vocht onttrekt aan het lichaam wanneer het wordt verwerkt. Hierdoor zorgen zowel koffie als thee ervoor dat het vochtgehalte van het lichaam negatief wordt beïnvloed en dienen ze zelfs gecompenseerd te worden met extra zuiver water.

12. Waarom kan ik dit gezuiverde water niet in mijn hele huis gebruiken?

Dit heeft een drietal redenen;

 • Osmosewater heeft de eigenschap dat het zeer agressief, oplossend werkt zodat de verbindingen van het waterleidingnet gaan lekken. Dat is de reden waarom Pure Water gebruik maakt van kunststof leidingen in zijn systeem. Het bijzondere is dat het menselijke lichaam hiervan juist geen schade ondervindt maar er beter door gaat functioneren.
 • De tweede reden is dat het eigenlijk te duur is om het osmosewater overal te gebruiken omdat het systeem ongeveer 2 a 3 liter water nodig heeft om 1 liter zuiver water te produceren (gemeten over de hele vulling van een tank). Dit is noodzakelijk om het systeem vrij te houden van bacteriën, virussen en andere verontreinigingen – door het “verbruiken” van dit water spoelt het systeem zichzelf schoon.
 • De derde reden is dat het zuiveringssysteem (nog) niet genoeg capaciteit heeft om zowel gebruiks- als verbruikswater te leveren.

Wilt u puur kalkvrij water in uw gehele huis, kijk dan onder producten bij Waterontharding.

13. Hoe groot is het waterzuiveringssysteem?

De waterzuiveringssystemen van Pure Water zijn in diverse uitvoeringen te bestellen en kunnen probleemloos op de waterleiding aangesloten worden en zijn aan te passen aan elke locatie. Een van de modellen past zelfs in een klein formaat keukenkastje. Onder het onderwerp producten kunt u bij de Zuiveren; Inbouw de technische gegevens van de diverse systemen in pdf bestand downloaden.

14. Waar in huis kan een waterzuiveringssysteem allemaal geïnstalleerd worden?

Voor dagelijks gebruik is het wel het gemakkelijkst en praktisch, maar als er in een keuken onverhoopt geen mogelijkheden zijn, dan is het systeem te installeren op elke plek waar een aan- en afvoer van water aanwezig zijn.

In overleg met u kan er samen met een van onze buitendienstmedewerkers ter plekke gekeken worden welke mogelijkheden er zijn. Soms kan dit betekenen dat een systeem als het ware gesplitst wordt of op een andere locatie wordt geïnstalleerd binnen een straal van zo’n 3 tot 4 meter van uw tapkraan. Een en ander is dan verder in overleg te bepalen.

Het volgende is van toepassing:

Waterzuiveringssysteem Inbouw:
Uiteraard is het mooier om het systeem in te bouwen, maar in theorie is het mogelijk om het systeem overal te installeren waar een water aan- en afvoer aanwezig zijn. 

15. Kan het waterzuiveringssysteem geïnstalleerd worden op een werkplek?

Ja dat kan.

Waterzuiveringssysteem Inbouw:
Het inbouw systeem kan overal geïnstalleerd worden, waar een water aan- en afvoer aanwezig zijn. Bij een werk situatie wordt het vaak in een keukenunit geïnstalleerd of een punt waar koffie en water getapt kan worden.

Zie bij Referenties onze zakelijke klanten die gebruik maken van een waterzuiveringssysteem.

16. Hoe werkt de installatie, onderhoud en garantie van een waterzuiveringssysteem?

De waterzuiveringssystemen van Pure Water kunnen probleemloos op de waterleiding aangesloten worden en zijn aan te passen aan elke locatie. Installatie en onderhoud worden geheel verzorgd door de medewerkers van Pure Water.

Eén keer per jaar wordt er service gepleegd aan het systeem. Het hele systeem wordt dan doorgemeten, de waardes van het water (de zuiveringsgraad) en het verbruik worden bepaald en afgesteld. Daarnaast worden de filters vervangen. Tevens wordt de tank uitgewisseld voor een gelijkwaardig exemplaar welke zowel in- als uitwendig is schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Kijk naar onze service- en garantievoorwaarden.  

17. Wat gebeurt er als ik geen onderhoud aan het systeem laat uitvoeren?

Uiteraard bent u hierin geheel vrij, maar als u geen onderhoud laat verrichten vervalt de tienjarige garantie op het systeem en zullen ingeval van storingen, alle kosten (voorrij-, arbeids- en materiaalkosten) aan u worden doorberekend. Zie hiervoor ook onze garantievoorwaarden.

18. Wat is de levensduur van het systeem en de filters?

Mits het systeem goed wordt onderhouden, garanderen wij een probleemloze werking van rond de 10 jaar. De filters dienen wel ieder jaar vervangen te worden, dit wordt uitgevoerd bij het jaarlijks onderhoud. Wat het jaarlijks onderhoud inhoud, kunt u lezen via deze link; jaarlijkse onderhoud.

Om de kwaliteit en capaciteit van uw waterzuiveringssysteem en de zuiverheid van het water te waarborgen is onderhoud noodzakelijk. Dit onderhoud wordt jaarlijks verricht door Pure Water, te Tilburg. Door het invullen en ondertekenen van het garantieformulier gaat u akkoord met de garantievoorwaarden zoals hieronder beschreven. Daarbij verzekert u zichzelf van jaarlijks onderhoud en daardoor het recht op 10 jaar garantie op het systeem.

19. Kan ik het waterzuiveringssysteem zelf aansluiten?

Zelf aansluiten zou wel mogelijkheid kunnen zijn, maar dan is alleen de aansluiting gerealiseerd. De juiste afstelling van het systeem dient echter te geschieden met speciale apparatuur en een monteur met kennis van zaken, dat is door uzelf lastig uit te voeren. Bovendien kunt u alleen aanspraak maken op de garantieclausule ingeval het systeem is geïnstalleerd en wordt onderhouden door de medewerkers van Pure Water. Zie onze garantievoorwaarden, bij het kopje onderhoud,  onder de onderwerpen Thuis, Zakelijk en Producten. Installatie van een standaard waterzuiveringssyteem wordt gerealiseerd voor een bedrag van € 89,00.

20. Ik heb een waterzuiveringssysteem, maar krijg een nieuwe keuken of ga verhuizen?

In overleg met u zullen wij het systeem afkoppelen en daarna weer installeren in uw nieuwe keuken of nieuw huis.

Voor het loskoppelen van het systeem brengen wij € 25,00 in rekening. Het afkoppelen kan ook door uzelf uitgevoerd worden met eventueel telefonische begeleiding. De herinstallatie zal uiteraard worden uitgevoerd door een van onze monteurs. Dit betekent voor u, maar eenmaal de kosten voor de installatie en u bent meteen weer verzekerd van een optimale werking van het systeem en tevens uw garantie.

Vaak wordt het ook nog zo gepland dat er meteen onderhoud aan het systeem plaatsvindt, zodat ook dit niet kostenverhogend werkt. U betaalt voor de herinstallatie inclusief de service € 125,00 plus de kosten voor het aansluitmateriaal en eventueel een nieuwe tapkraan.

Gaat u verhuizen dan kunt u ook uw systeem verkopen aan de nieuwe bewoner of huurder en vervolgens voor een gelimiteerd bedrag van € 225,- plus € 90,00 installatiekosten een nieuw systeem bij Pure Water, voor uw nieuwe woning aanschaffen.

U kunt bij een nieuwe keuken ook kiezen voor een 3-Wegmengkraan. U heeft dan maar één kraan op uw aanrechtblad staan, met een mengkraan voor warm en koud leidingwater en één voor zuiver water.

21. Ik heb nu een gelijkwaardig systeem van een ander merk, wat is er mogelijk?

Bij Pure Water hebben wij een "Inruilactie". U kunt dit gelijkwaardige waterzuiveringssysteem inruilen voor een nieuw waterzuiveringssysteem van Pure Water voor een gereduceerde prijs van € 225,- plus € 90,00 installatiekosten.

22. Wat moet ik doen met mijn waterzuiveringssysteem als ik op vakantie ga?

Omdat het systeem niet te lang stil mag staan, is het goed om in de tijd dat u op vakantie bent ervoor te zorgen dat iemand die uw huis beheert en uw planten water geeft, dit doet met het water uit het waterzuiveringssysteem. Het systeem spoelt zich dan en zo gaat er niks ten koste van de werking. Wanneer u vervolgens thuis komt volstaat het om éénmalig de tank geheel leeg te laten lopen, zodat u weer verzekerd bent van een optimale prestatie van uw systeem.

23. Kan ik een hogere productie krijgen dan uit een standaard systeem?

De inhoud van het waterreservoir wordt steeds bijgevuld als u gebruik maakt van uw tapkraan, dus u zit zelden zonder water. De normale capaciteit van een standaard systeem is ongeveer 50 gallon (dit betekent ongeveer 190 liter water per dag). De inhoud van het voorraadreservoir is uiteraard beperkt tot de aangegeven afmetingen. Wel is het mogelijk om een groter waterreservoir te installeren, of ervoor te zorgen dat het systeem sneller en meer zuiver water kan produceren per 24 uur.

Neem contact met Pure Water op over de mogelijkheden. Bij Zuiveren; Inbouw treft u de verschillende systemen en een aantal aanvullende onderdelen aan om systemen meer te laten produceren.

24. Waarom krijg ik een extra kraantje? Is dat altijd noodzakelijk?

De doorsnee mengkranen die op dit moment in de diverse keukens aanwezig zijn, zijn niet geschikt voor een derde aansluiting voor het zuivere water. Deze hebben alleen een aansluiting voor koud en warm water vanuit de waterleiding. Standaard wordt er een standaard tapkraan geïnstalleerd. Hiervan is gebleken dat ze in elk type keuken passen en tot hun recht komen. Het is echter mogelijk om in overleg te komen tot de installatie van een ander model of uitvoering. Hiervoor zijn uiteraard meerkosten verschuldigd.

Wanneer u geen extra kraantje op uw aanrechtblad wilt, dan kunt u kiezen voor een Luxe 3weg-Mengkraan. Dan heeft u één kraan op het aanrechtblad met een mengkraan voor warm en koud water en een kraantje voor het zuivere water. 

25. Zijn de tapkranen op elk aanrechtblad te installeren en hoe groot moet het gat daarvoor zijn?

In principe is elk type aanrechtblad geschikt voor het installeren van een separate tapkraan ten behoeve van uw waterzuiveringssysteem.

Ingeval van een granieten of hardstenen aanrechtblad, zijn wij genoodzaakt om meerkosten te berekenen voor het boren van het gat voor de verschillende typen tapkranen of 3Weg-Mengkranen. Voor het boren in een granieten of hardstenen aanrechtblad hebben wij specialistisch materiaal aangeschaft en een verzekering afgesloten.

Uiteraard is het mogelijk om zelf het gat te boren, onderstaande maatvoering kunt u dan hanteren voor het boren van een gat:

Luxe 3weg-Mengkraan (diverse uitvoeringen)
Bladen van hout, board, kunststof, RVS; gatgrootte 33-35 mm.
Bladen van graniet, composiet en bladen dikker dan 4 cm: gatgrootte 33-35 mm

Standaard tapkraan plus standaard design tapkraan
Bladen van hout, board, kunststof, RVS; gatgrootte 13 mm.
Bladen van graniet, composiet en bladen dikker dan 4 cm: gatgrootte 15 mm

Design tapkraan (diverse uitvoeringen)
Bladen van hout, board, kunststof, RVS; gatgrootte 13 mm.
Bladen van graniet, composiet en bladen dikker dan 4 cm: gatgrootte 15 mm

26. Kan een systeem geplaatst worden in een vakantiehuisje of op een schip of boot?

Vakantiehuisje:
Ja, dit is mogelijk, mits er voldoende waterdruk aanwezig is en er een aan- en afvoer van water is. Wel dient u er rekening mee te houden dat het waterzuiveringssysteem niet langer dan maximaal zes weken “droog“ mag staan. Dit in verband met het feit dat anders het membraan dichtslaat en niet langer functioneert. Het vervangen van een membraan als gevolg van het “bewust” droog laten staan van het systeem is een kostbare zaak en komt voor rekening van uzelf. Zie daarvoor onze garantiebepalingen.

Schip of boot:
Op een schip of boot is het ook mogelijk om een waterzuiveringssysteem van Pure Water te installeren. Het is noodzakelijk dat op uw toevoerleiding een waterdruk staat van minimaal 2,8 bar. Is dit niet het geval, dan is het mogelijk om het systeem te modificeren met een extra toevoerpomp, waardoor de waterdruk alsnog op de vereiste waarde wordt gebracht. 
Heeft u problemen met het "legionella veilig" houden van uw schip? Bij het ondereel Scheepvaart treft u hier uitgebreide informatie over aan. 

Voor verder advies op maat kunt u contact met Pure Water opnemen. Zie hiervoor het  "contactformulier".

27. Ik heb een aquarium, kan ik daar zuiver water voor gebruiken?

Om deze vraag te beantwoorden wordt een artikel uit een vakblad voor dierenspeciaalzaken aangehaald; “De beste oplossing zou zijn het water naar eigen wensen te maken. Dit kan met bijv. een HS Reverse Osmose apparaat. Dit apparaat verwijdert bijna alle in het water opgeloste stoffen. Het resulterende Osmosewater wordt later naar eigen wensen met de juiste mineralen aangevuld. Deze mineralen zitten in de juiste verhouding in bijvoorbeeld de HS Osmocell producten. Ook kan men het osmosewater met een klein gedeelte leidingwater mengen, totdat de juiste waterwaarden bereikt zijn. Uiteraard komt bij deze methode een gedeelte van het fosfaat in het water terecht. Dit is natuurlijk veel minder dan oorspronkelijk in het leidingwater aanwezig was. Het osmosewater is ook soms bij aquariumspecialisten voor een redelijk bedrag kant en klaar te koop”. Het is de moeite van het overwegen waard om eens te bekijken of het investeren in een waterzuiveringssysteem ook voor u aantrekkelijk is.

28. Kan ik mijn bloemen en planten water geven met het water uit het systeem?

Het is zelfs aan te raden om uw bloemen en planten water te geven uit het waterzuiveringssysteem. Osmosewater bevat geen kalk en andere verontreinigingen. Hierdoor zullen uw planten beter groeien en uw bloemen mooier bloeien en staan zelfs langer in de vaas.

Voor meer voordelen van het zuivere water zie "voordelen".

29. Drinken huisdieren het water uit het waterzuiveringssysteem?

Ja dit mag, het is zelfs zeer goed voor hun gezondheid. Houdt u er wel rekening mee dat in het begin een gewenningsproces zal optreden. De ontlasting wordt tijdelijk misschien wat dunner en de adem van uw huisdier kan even “rieken”. Dit komt door het feit dat ook bij huisdieren een soort van ontgiftingsproces op gang komt. Na een paar dagen normaliseert alles zich en varen uw huisdieren er wel bij.

Voor meer voordelen van het zuivere water zie "voordelen".

31. Wat doet een Anti-bacterieel Filter?

Nadat het leidingwater gezuiverd is door het systeem op basis van omgekeerde osmose, is het water “leeg”. De opnamecapaciteit voor voedingsstoffen en afvalstoffen is dan het grootst. Onder normale omstandigheden en bij de gemiddelde persoon is dit de meest optimale ondersteuning voor uw lichamelijk functioneren. Toch zijn er situaties om het water een aparte behandeling te laten ondergaan, zodat het nog beter op uw situatie kan aansluiten.

Deze post carbon Inline Filter is een antibacterieel 5 micron cartridge filter en gemaakt door Dupont antibacterie. Het verwijdert bacteriën, stof, deeltjes en roest en zorgt ervoor dat de kwaliteit van het drinkwater verbetert. Het verwijdert laakbare smaken en geuren. Op locaties waar van het waterzuiveringssysteem extra veel geëist wordt om het water te kunnen zuiveren en waar de temperatuur van de omgeving sterk wisselend is biedt dit Anti-bacterieel Filter uitkomst. Ook voor de eerste filtering van het water voor een koffiezetautomaat in combinatie met een actief koolstof filter biedt dit filter een toegevoegde waarde.

32. Kan ik mijn Quooker aansluiten op een waterzuiveringssysteem?

Ja, een standaard Quooker PRO 3 VAQ is zonder problemen aan te sluiten op een Pure Water waterzuiveringssysteem.
Een combi Quooker kan hierop niet aangesloten worden.

Heeft u daarover vragen, neem dan contact met ons op.

 

33. Wat filtert een waterzuiveringssysteem?

Het Pure Water waterzuiveringssysteem verwijdert tot 98% van de opgeloste mineralen en praktisch alle micro-organismen. Het water wordt hierdoor zeer zuiver. Het voordeel van dit proces is dat de afvalstoffen niet achterblijven in het systeem maar worden afgevoerd naar het riool. Hierdoor ontstaat geen ophoping van schadelijke stoffen.

Door gebruik te maken van een membraan met een poriegrootte kleiner dan 5 micron wordt het mogelijk om de volgende stoffen uit het water te filteren:

 • Stoffen zoals sediment, asbest en verdachte organische stoffen.
 • Micro-organismen en koolstofverbindingen.
 • Opgeloste vaste stoffen, denk hierbij aan de minerale zouten, zoals barium, kalium, chloor, chroom, koper, ijzer (>0,2 mg/l), fluor, magnesium, mangaan (>0,5 mg/l), nitraten zout, sulfaten, zink, etc.
 • Zware metalen, zoals arsenicum, cadmium, lood, kwik, zilver, etc.
 • Radioactieve elementen en hun isotopen (dit is een vorm van het radioactieve element dat in chemische eigenschappen overeenkomt maar in atoomgewicht en natuurlijke eigenschappen verschilt), zoals radium en strontium.
 • Bijna alle moleculen met een groter moleculair gewicht dan 300u, zoals pesticiden, etc. Zie voor specifieke waardes tabel verwijderde stoffen door omgekeerde osmose.

Verrijken

1. Waarom zou ik mijn water verrijken met een extra filter?

Nadat het leidingwater gezuiverd is door het systeem op basis van omgekeerde osmose, is het water “leeg” (niet te verwarren met dood water). De opnamecapaciteit voor voedingsstoffen en afvalstoffen is dan het grootst. Onder normale omstandigheden en bij de gemiddelde persoon is dit de meest optimale ondersteuning voor uw lichamelijk functioneren. Toch zijn er situaties dat er gedacht kan worden aan het juist weer toevoegen van stoffen of om het water een aparte behandeling te laten ondergaan, zodat het nog beter uw lichaam kan ondersteunen. Denk hierbij aan sportende mensen die in korte termijn hun mineralen extra moeten aanvullen of als mensen veel vochtverlies hebben door andere oorzaken. Ook valt te denken aan personen met lichamelijke ongemakken, waarvoor het belangrijk is dat het water PH positief dient te zijn. Of wat te denken van onze ouderen die er ook baat bij hebben als het water PH positief is. Door het plaatsen van speciale filters net na uw waterzuiveringssysteem, is het mogelijk om het gezuiverde water te voorzien van extra organische mineralen of zouten, het PH positief te maken of zelfs te de-ioniseren voor bijvoorbeeld aquaria, dan zuivert u het water bijna 100%.

Om een gezond en vitaal leven te kunnen leiden is zuiver drinkwater onmisbaar. Gezuiverd water is, als basis, de beste ondersteuning voor het optimaal functioneren van de lichaamsfuncties. De ontwikkelingen staan niet stil en Pure Water voldoet nu aan de vraag om uw gezuiverde water te voorzien van speciale filters zodat u uw gezuiverde water af kunt stemmen op uw persoonlijke wensen en behoeftes.

2. Wat doet een Mineraal Filter pH verhogend?

Nadat het leidingwater gezuiverd is door het systeem op basis van omgekeerde osmose, is het water “leeg” (niet verwarren met dood water). De opnamecapaciteit voor voedingsstoffen en afvalstoffen is dan het grootst. Onder normale omstandigheden en bij de gemiddelde persoon is dit de meest optimale ondersteuning voor uw lichamelijk functioneren. Toch zijn er situaties dat er gedacht kan worden aan het juist weer toevoegen van stoffen of om het water een aparte behandeling te laten ondergaan, zodat het nog beter uw lichaam kan ondersteunen.

Een Mineraal Filter pH verhogend is goed voor personen met lichamelijke onevenwichtigheden, waarvoor het belangrijk is dat het water pH positief dient te zijn. Of wat te denken aan onze ouderen die er ook baat bij hebben als het water pH positief is. Het Mineraal Filter pH verhogend verhoogt de PH waarde van het gezuiverde water. Het zorgt ervoor dat er organische mineralen zoals calcium, magnesium, natrium en kaliumionen toegevoegd worden aan het gezuiverde water. Het geeft alkaline geïoniseerd schoon drinkwater vol met anti-oxidanten direct uit de kraan. Een alkaline filter verhoogt de pH waarde van het gezuiverde water van ongeveer 1 a 2 punten.

3. Wat doet een Mineraal Filter?

Nadat het leidingwater gezuiverd is door het systeem op basis van omgekeerde osmose, is het water “leeg”. De opnamecapaciteit voor voedingsstoffen en afvalstoffen is dan het grootst. Onder normale omstandigheden en bij de gemiddelde persoon is dit de meest optimale ondersteuning voor uw lichamelijk functioneren. Toch zijn er situaties dat er gedacht kan worden aan het juist weer toevoegen van stoffen of om het water een aparte behandeling te laten ondergaan, zodat het nog beter uw lichaam kan ondersteunen.

Een Mineraal Filter voegt nadat het water gezuiverd is de noodzakelijke mineralen toe. Natuurlijke mineralen zoals; calcium, magnesium, natrium en kalium zorgen voor een goede ontwikkeling en gezondheid van de mens. Het water dat na het mineraal filter uit uw tapkraan komt bestaat uit een hoeveelheid uitgebalanceerde mineralen die nodig zijn voor een gezonde ontwikkeling van het menselijk lichaam. Het mineraal filter is ontworpen door top specialisten van de Militaire Medische Academie in Taiwan.

Nieuws

1. April 2013; RIVM bezorgd over drinkwaterbron

De kwaliteit van de drinkwaterbronnen in Nederland is voor een deel onder de maat. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Volgens het RIVM is het water dat uit de kraan komt nu nog van goede kwaliteit, maar moet er meer worden gezuiverd om dat zo te houden.

In Nederland komt 60 procent van het drinkwater uit de grond en 40 procent uit oppervlaktewater. Volgens het RIVM is de kwaliteit bij de helft van de grondwaterbronnen onvoldoende. Ook de kwaliteit van het oppervlaktewater laat te wensen over.

De waterbronnen raken vervuild doordat onder meer geneesmiddelen, cosmetica en insecticiden niet goed kunnen worden gefilterd door rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Volgens het RIVM is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Wel adviseert het institituut om drinkwaterbronnen vaker te controleren, zodat de kwaliteit kan worden gewaarborgd.

2. Oktober 2014; Update ontwikkelingen in de markt

Interesse in de ontwikkelingen met betrekking tot gezondheid en gebruik van water?
Pure Water heeft ze in bijgevoegde presentatie beknopt weergegeven.
Conslusie voor Pure Water; Wij zijn up tot date en handelen al naar de tendensen die op dit moment spelen.
www.purewater.nl/bestanden/fckeditor/Presentatie Pure Water markt update oktober 2014.pdf

3. Augustus 2014; Vitens luidt noodklok drinkwater

Waterbedrijf Vitens maakt zich grote zorgen over de winning van schoon drinkwater. De bodem, die de afgelopen jaren al is aangetast, is vogelvrij geworden door tal van graaf- en booractiviteiten.

www.nu.nl/binnenland/3863817/vitens-luidt-noodklok-drinkwater.html

Bron: NU.nl

 

4. Mei 2014; Veel drugsafval in brabants rioolwater

5. April 2019; Medicijnresten in drinkwater, wat zijn de risico's?

Fragment 01-04-2019
Medicijnresten in het oppervlaktewater nemen toe. We lozen heel wat medicijnafval door de wc en door het afvoerputje.

Zo'n 90% van alle medicijnresten wordt geloosd door huishoudens. Het overige deel komt van zorginstellingen en ziekenhuizen. Ook resten van diergeneesmiddelen dragen een beetje bij. Bovendien kom er via rivieren en kanalen uit het buitenland medicijnresten in ons oppervlaktewater. Ons drinkwater wordt uit oppervlakte- (35%) en grondwater (65%) gezuiverd en onttrokken.

Wat voor resten zitten er precies in het drinkwater?
Hoeveel medicijnresten er precies in ons oppervlakte – en drinkwater voorkomen, is niet helemaal duidelijk. Van de 2000 werkzame stoffen zijn er maar zo’n 80 geïnventariseerd. Van een aantal stoffen is bekend dat de veilige concentratie overschreden wordt.

Milieukundig onderzoeker Dr. Rik Oldenkamp deed aan de Radboud Universiteit onderzoek naar de toename van 2 medicijnen in drinkwater. Uit zijn onderzoek blijkt dat er wereldwijd een forse toename is van deze medicijnresten in ons oppervlaktewater ten opzichte van de laatste keer dat dit gemeten is in 1995. De medicijnresten waar Oldenkamp naar onderzoek naar deed, zijn: carbamazepine (een anti-epilepticum) en ciprofloxacine (een antibioticum). Carbamazepine verdwijnt niet snel uit het milieu en van dit middel is bekend dat het effecten kan hebben op het gedrag van vissen en schaaldieren.

65% van alle medicijnresten kán gezuiverd worden
Zonder extra maatregelen kan 65% van alle medicijnresten gezuiverd worden. Er zijn extra pilot-onderzoeken opgestart om het water te zuiveren, bijvoorbeeld in het gebied Aa en Maas.

Het zuiveren van het water is niet alleen voor het milieu belangrijk. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schrijft in 2016: 'De huidige biologische waterzuivering leidt niet tot complete verwijdering van stoffen maar produceert een breed scala aan afbraakproducten die nog steeds een biologische werking kunnen hebben. Sommige producten worden in drinkwater aangetroffen.'

Lees meer in het rapport van de RIVM.

Er bestaan geen wettelijk normen voor geneesmiddelen in drinkwater of drinkwaterbronnen. De ChristenUnie en D66 hebben hier herhaaldelijk vragen over gesteld.

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/medicijnresten-in-drinkwater-wat-zijn-de-risicos/

 

Scheepvaart

1. Kan een waterzuiveringssysteem geplaatst worden op een schip of boot?

Op een schip of boot is het ook mogelijk om een waterzuiveringssysteem van Pure Water te installeren. Het is noodzakelijk dat op uw toevoerleiding een waterdruk staat van minimaal 2,8 bar. Is dit niet het geval, dan is het mogelijk om het systeem te modificeren met een extra toevoerpomp, waardoor de waterdruk alsnog op de vereiste waarde wordt gebracht. 
Heeft u problemen met het "legionella veilig" houden van uw schip? Bij het ondereel Scheepvaart treft u hier uitgebreide informatie over aan. 

Voor verder advies op maat kunt u contact met Pure Water opnemen. Zie hiervoor het  "contactformulier".

2. Legionellaveilig; door een optimaal waterklimaat aan boord...

Pure Water is een dynamisch professioneel bedrijf op het gebied van waterbehandelingssystemen. Met de nieuwe wetgeving omtrent legionella beheersing zijn wij uit gaan zoeken hoe wij de legionellabacterie efficiënt en adequaat te lijf kunnen gaan.
Wij zijn erin geslaagd een compleet pakket samen te stellen om, samen met u en uw medewerkers, een legionellaveilige situatie te realiseren en te behouden.

Om adequaat om te gaan met legionella bestrijding en vooral preventie, denken wij in een zesstappenplan met als uitgangspunt: door het creëren van een optimaal waterklimaat de perfecte ondersteuning zijn bij deze problematiek. Uiteraard staat en valt deze aanpak met uw medewerking want technisch kunnen zaken nog zo goed geregeld zijn,
de mens op de werkvloer bepaald toch altijd het werkelijke resultaat!!!

Na het uitbreken van de legionella epidemie op de West-Friese Flora te Bovenkarspel zijn in Nederland wetten en regels opgesteld om ons land voor nog een epidemie te behoeden.
Natuurlijk zijn deze wetten belangrijk, maar voor u komt natuurlijk de veiligheid en gezondheid van uw werknemers, klanten en bezoekers op de eerste plaats.
Pure Water wil u hierbij graag van dienst zijn.

Verantwoordelijkheid; uiteraard zijn en voelen wij ons altijd verantwoordelijk voor het realiseren van een goed resultaat en zullen wij, als Pure Water, er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de afspraken die we maken met u, ten volle worden nagekomen. Om echter werkelijk resultaat te boeken is samenwerking noodzakelijk. Alles staat en valt met de betrokkenheid van, zowel Pure Water als die van u (en uw medewerkers op de werkvloer) als klant. Betrokkenheid en inzet van beide kanten is dus noodzakelijk om te komen tot een goed resultaat. Alleen dan is het mogelijk om te garanderen dat wij de problematiek effectief en daadwerkelijk kunnen aanpakken.

In de brochure "Legionellaveilig" (op aanvraag) geven wij uitleg over wat de legionellabacterie is en doet, wat er aan gedaan kan worden, zowel ter bestrijding als preventief en wat ons zesstappenplan inhoudt. Door dit zesstappenplan uit te voeren en er daadwerkelijk inhoud aan te geven op de werkvloer, kunnen wij een legionellaveilige situatie bewerkstelligen.
En als er bij u al stappen zijn uitgevoerd, dan is het natuurlijk mogelijk om verder te gaan waar u gebleven was. Er is dus geen sprake van dubbel werk en dubbele kosten.

Interesse?
Vraag de brochure en het kostenplaatje van ons zesstappenplan aan, zodat u alvast een eerste afweging kunt maken van uw investering. Wilt u tailormade zaken aanpassen of de voorgestelde modules anders geïntegreerd hebben dan kan dat, maar uiteraard zullen wij het kostenplaatje dan samen verder met u afstemmen.

Subsidie...
Doet u een investering in het tegengaan van kalkaanslag of bio fouling in koelwatersystemen, afvalwatersystemen of inpandige leidingen? Dan bestaat er een kans dat u in aanmerking komt voor de MIA / Vamil regeling. Het volledige systeem kan ook bij de investeringsaftrek opgevoerd worden. De investering in een legionellaveilige situatie door middel van de Waterkwaliteitsunit wordt dan nog interessanter.