Toepassingen van water mbt gezondheid

 • Therapeuten
 • Praktijken
 • Sportscholen
 • Tandartsen
 • Schoonheidssalons

Health

« Terug naar het overzicht

Water is de basis voor een goede gezondheid

Met "Health en gezondheid" bedoelen wij allerlei vormen van fitness en healthcentra, evenals therapeuten, praktijken en gezondheidscentra, kortom alle bedrijven en organisaties die op de een of andere manier bezig zijn met de gezondheid en het welzijn van klanten en/of patiënten.

Binnen Health en gezondheid kunnen we water ook onderverdelen in “gebruikswater” en “verbruikswater”. Daarbij zoeken we altijd naar het meest optimale waterklimaat binnen uw zakelijke toepassing, zodat u altijd en overal over het beste water kunt beschikken. Pure Water maakt ook hierbij onderscheid tussen “gebruikswater” dit is water voor persoonlijke consumptie en “verbruikswater” dit is water voor operationele toepassingen en productieprocessen. Het is wel zo dat binnen deze doelgroep de grenzen soms wat minder duidelijk zijn. Gezuiverd osmose water wordt vaak gezien als “gebruikswater”, maar wordt ook regelmatig ingezet bij het gebruik van gevoelige apparatuur of voor reiniging en desinfectie van instrumentarium en valt daardoor onder de noemer "verbruikswater".

Zorgplicht menselijk welzijn

Bij deze beroepscategorie hebben we ook direct te maken met het "menselijk welzijn" richting een grote groep personen. Hier speelt ook een bepaalde vorm van “zorgplicht” mee om in te staan voor een optimale omgeving, waarin de klanten of patiënten vertoeven.


Een optimaal waterklimaat kan hier dus van meer betekenis zijn dan alleen het consumeren van water en we dienen hier met meer zorg naar te kijken, mede omdat er bij de aanwezigheid van bijvoorbeeld een besmetting kan plaatsvinden. Te denken valt aan douchegelegenheden bij fitnesscentra of risico voor mensen met een lagere weerstand bij dokterspraktijken en gezondheidscentra.

 

Ontharden, U.V. filtratie en/of zuiveren

Pure Water is zich hiervan bewust en wij zullen in eerste instantie dan ook altijd kijken naar het totale waterklimaat;
Ontharding of desinfectie middels UV aan de voorkant van het traject en zuiveren door middel van de techniek omgekeerde osmose en eventueel verrijken bij de gebruikspunten.
Alle oplossingen worden modulair aangeboden, zodat uw wensen en behoeften optimaal ingevuld kunnen worden.

De onderbouwde informatie over de werkzaamheid en effecten van ontharden treft u via de link aan. Dit geldt ook voor U.V. filtratie.

Functie van gezuiverd water

Algemeen kunnen we stellen; Het effect van zuiver water is prestatieverhogend en gezondheidsbevorderend. Het heeft invloed op ons persoonlijke welzijn en het is belangrijk om ons waterpeil goed in de gaten te houden. Water is de binnenschipper van het lichaam. Zo worden zuurstof en voedingsstoffen door water naar de lichaamscellen getransporteerd en zorgt het voor een goede afvoer van lichaamsafval en gifstoffen. Indien het water dat we binnen krijgen reeds belast is, wordt niet alleen de opnamemogelijkheid minder, maar zorgt het water zelf voor een verdere ophoping van afvalstoffen in ons lichaam. Alleen zuiver water is het beste in staat om de nodige hoeveelheid afvalstoffen op te nemen en af te voeren. Daarnaast heeft water binnen ons lichaam meerdere functies:

 • Optimaliseert uw totale gezondheid; voedingsstoffen worden beter opgenomen en afvalstoffen beter uit uw lichaam verwijdert.
 • Geeft verlichting bij klachten aan o.a. uw spieren en gewrichten en werkt zuiverend bij huidproblemen.
 • Verbetert het concentratie– en uithoudingsvermogen.

Om die functies goed uit te oefenen is het belangrijk om te kunnen beschikken over echt zuiver water.
Wilt u weten hoe omgekeerde osmose technisch werkt en wat de effecten zijn?
 

Het verder verrijken van zuiver water

Met name binnen het thema health en gezondheid zijn er situaties dat er gedacht kan worden aan het juist weer toevoegen van stoffen of om het water een aparte behandeling te laten ondergaan, zodat het nog beter uw lichaam kan ondersteunen. Optioneel kunt u het zuivere water verder verrijken (toevoegen) door middel van een extra filter.
U kunt een keuze maken uit: een Mineraal- of Mineraal pH verhogend Filter.
Deze filters werken met een gereguleerde afgifte dat wil zeggen dat de in de filter aanwezige stoffen op basis van de doorstroming van het osmose water een passende hoeveelheid van deze stoffen per eenheid water meegeven.

De afgifte van de stoffen is gebaseerd op het oplossingsvermogen van osmose water, waardoor de juiste doseringen bereikt worden die het beste past bij het lichaam. Het feit dat deze stoffen weer toegevoegd worden is ook meetbaar, doordat er een verhoging van de TDS waarde gemeten kan worden vanuit de tapkraan in vergelijking met het water wat uit de laatste carbonfilter komt.
Als hiervoor gewoon leidingwater wordt gebruikt zullen niet de gewenste doseringen worden bereikt, omdat het leidingwater, door de daarin nog aanwezige stoffen, een lager oplossend vermogen heeft als het zuiverdere osmose water.

Het Mineraal Filter voegt nadat het water gezuiverd is de noodzakelijke mineralen toe. Natuurlijke mineralen, zoals calcium, magnesium, natrium en kalium zorgen voor een goede ontwikkeling en gezondheid van de mens. Het Mineraal Filter is ontworpen door top specialisten van de Militaire Medische Academie in Taiwan. Een Mineraal Filter kan ondersteuning bieden bij sportende mensen die op korte termijn hun mineralen extra moeten aanvullen of bij personen die veel vocht verliezen door andere oorzaken.

Een Mineraal Filter pH verhogend verhoogt de PH waarde van het gezuiverde water. Het voegt tevens organische mineralen, zoals calcium, magnesium, natrium en kaliumionen toe aan het gezuiverde water het verhoogt de pH waarde van het gezuiverde water met ongeveer 1 a 2 punten. Ook wel basisch water genoemd. Een Mineraal Filter pH verhogend kan onder andere ondersteuning bieden bij personen met lichamelijke onevenwichtigheden en ouderen die baat hebben als water pH positief is.

Uitgebreide informatie over de filters om extra te verrijken.
 

Opsomming van voorbeelden van 'Health bedrijven" met hun specifieke wensen en mogelijkheden

 • water en sportenHealth en Fitnesscentra: sporters en hun omgeving

De omgeving waarin mensen sporten en fitness beoefenen wordt steeds belangrijker en vereist dus steeds meer zorg ook van u als ondernemer.

Met betrekking tot het “verbruikswater” en de zorgplicht richting klanten, zijn er twee stappen:

 • Het ontharden van het water
 • Het desinfecteren van het water met UV sterilisatie, zodat besmettingsgevaar met bacteriën sterk gereduceerd wordt.

Met betrekking tot “gebruikswater” kunnen we stellen dat zuiver drinkwater essentieel is omwille van de volgende reden;
Sporters moeten altijd streven naar een evenwichtige waterbalans, ook tijdens het sporten. Voldoende drinken, zowel voor, tijdens als na de inspanning is dan ook de boodschap.
In warme omgevingen, op grote hoogten en bij een lage vochtigheidsgraad, geldt deze aanbeveling des te meer. Wanneer een atleet van 75 kg, 2% van zijn lichaamsgewicht in de vorm van vocht verliest, verminderen zijn fysieke en mentale prestaties met 20%. Tevens zorgt water ervoor dat de afvalstoffen die vrijkomen bij inspanning sneller het lichaam verlaten. Zuiver water heeft als voordeel dat het lichaam tijdens deze zware inspanning meteen aan de slag kan met zijn taak als transporteur en warmteregulator. Het lichaam hoeft niet eerst de stoffen af te breken die niet in het water thuishoren. Daardoor houdt u meer energie over en u bent sneller hersteld na inspanning.

Tip: drink geen koud water tijdens het sporten, u vraagt dan nog meer energie van uw lichaam om het vocht eerst te verwarmen, voordat het zijn functie uit kan oefenen. Bij inspanning moet het lichaam al extra hard werken, het kan zelfs een onbehagelijk gevoel geven.

 • Therapeuten / artsen: water in uw praktijk

Bent u werkzaam als therapeut(e) of arts? Staat u er dan eens bij stil dat Pure Water ook daar zijn werkzaamheid bewezen heeft?
Er wordt zelfs gesteld dat zuiver water het beste voedingssupplement is!
Het reinigt het lichaam beter en zorgt voor een verbetering van de transportfunctie van het bloed.

Buiten het feit dat het ontharden van het “verbruikswater” in uw praktijk interessant kan zijn, omdat het kosten pure water praktijkbespaard met betrekking tot schoonmaken en het gebruik van schoonmaakproducten is ook bewezen dat osmosewater goed is voor uw patiënten, zowel voor hun gezondheid als voor hun genot door het drinken ervan op uw locatie. Dit geldt uiteraard ook meteen voor uzelf alsmede voor de mensen die voor u werken.
Interessant genoeg dus om eens te bekijken hoe het gesteld is met het waterklimaat in uw praktijk.

Het verder doorzuiveren en verrijken van het water door filters.

 • Tandartsen: de waarde van water in uw praktijk

Naast het feit dat zuiver water drinken gewoon lekker en gezond is, heeft met name osmosewater een zeer goede gebruiksmogelijkheid richting uw apparatuur (denk aan de spoelunit bij uw behandelingsstoel en boorfacaliteiten en bij het desinfecteren van uw instrumenten.
Omdat we hier spreken van substantiële investeringen is het ook de moeite waard om te bekijken hoe Pure Water ook in uw situatie zijn toegevoegde waarde kan bewijzen.

 • Schoonheidssalons; pure schoonheid komt van binnenuit

Als schoonheidssalon wilt u toch het beste voor uw klant?
Als specialist weet u dat pure schoonheid van binnenuit komt. Daarom adviseert u uw klanten een gezonde levensstijl, wat direct invloed heeft op de conditie van de huid. Natuurlijk zorgt u voor een optimale behandeling, waarbij u de beste producten gebruikt.
Maar, waarom gebruikt u dan niet het beste en het meest zuivere water?

Water is waarschijnlijk één van de belangrijkste producten in uw salon. Het is hét hoofdbestanddeel van uw verzorgingslijn. U stoomt en reinigt met water. U drinkt en serveert water. Om uw klant nu nog beter te behandelen, kunt u nu gebruik maken van puur en gezuiverd water. Ook voor u dus de moeite waard om te bekijken hoe het gesteld is met het waterklimaat in uw salon en wellicht eens te beschouwen wat Pure Water voor u kan betekenen. U kunt contact met ons opnemen.