Klanten van Pure Water

en

Contacten waarmee Pure Water samenwerkt 

Referenties "Scheepvaart"

Dutch Cargo Shipping BV - Arjan Verburg

"Op ons huisadres komt ook zo'n systeem"

“Het komt door een stukje dat ik las over een collega in De Stroming Courant. Het viel ons op dat het water bij ons aan boord van het MS HYADE soms wat komisch smaakte, vooral in de zomer. Vandaar dat ik Pure Water heb uitgenodigd voor een controle toen we vorige zomer voor reparatie aan de werf lagen. De monsters waren verontrustend, dus we hebben vrijwel direct besloten het systeem aan te schaffen. Daarna zijn twee buitendienst medewerkers van Pure Water meegevaren en hebben in een dag het systeem geïnstalleerd. Ze hadden alles op de zaak al voorbereid, het systeem was plug & play voor ons schip. Ze werken snel, secuur en denken goed mee over de inbouw. Ons schip is nu uitgerust met een waterontharder waar vooral mijn vrouw dik tevreden over is; geen kalkresten meer en veel minder aanslag, osmose en waterfilters. Het water smaakt nu als een soort Spa Blauw, in de keuken hebben we het gecombineerd met een koeler. Wij zijn zo tevreden dat er op ons huisadres ook een systeem komt. Ik kan het echt iedereen aanraden; Pure Water is een leuke club mensen met een no-nonsense mentaliteit en het is ook nog eens goed betaalbaar, zij hebben er een tevreden klant bij en wij een legionellavrije waterhuishouding.” 

MTS Korundis - Jan Rippen

"Ik schrok van de bruine troep die uit de leidingen kwam"

“Je weet dat je op een schip een hogere kans loopt op legionella met leidingen die door de machinekamer lopen en tappunten die weinig gebruikt worden. De regels worden strenger en daar komt bij dat mijn schoonmoeder en mijn vriendin er, meer dan ik, gevoelig voor zijn. In het voorjaar van 2017 hebben we er een nieuwe motor ingelegd en dat gecombineerd met een nieuwe drinkwaterinstallatie van Pure Water. Mijn schoonouders zijn kennissen van Marjan Peters, dus de keuze was snel gemaakt. Ik ben wel geschrokken van de bruine troep die uit de leidingen kwam bij het doorspoelen, zo zie je maar dat het toch nodig was. De installatie ging tussen de werkzaamheden van het hermotoriseren door en verliep feilloos. In de keuken hebben we ook een osmosevoorziening met een koeler. Dat laatste hebben we ook voor gerealiseerd voor de matroos. Sindsdien smaakt het water hetzelfde als uit flesjes. Door de ontharder hebben we geen kalkaanslag meer in de apparatuur. Het systeem werkt goed, af en toe een filtertje vervangen en dat is het.” 

MS Jordy-M - Kees Mutsaers

"Ik heb sindsdien geen frisdrank meer gekocht"

“Ik was al langer bezig met het drinkwater op ons containerschip. Een paar keer uitgesteld, maar toen toch maar een monster laten nemen en dat was niet best; te veel legionella. Via collega’s gehoord over Pure Water en gelijk gebeld met Jan met de vraag; hoe gaan we dit aanpakken? Het systeem dat we hadden op ons schip was bij de bouw low-budget opgezet en niet capabel voor zijn taak. Toen we in september aan wal lagen voor reparatie heeft Pure Water een compleet nieuw systeem geïnstalleerd, inclusief nieuwe tappunten en osmose-apparatuur. Dat ging top, niks aan de hand! Ik ben blij dat ik het gedaan heb; iedereen heeft het over de smaak van Spa Blauw en het is nog waar ook. Ik heb sindsdien geen frisdrank meer gekocht! Ook het personeel is er enthousiast over. Bij Pure Water staat service hoog in het vaandel, heb ik al gemerkt toen er een lamp kapotging. Kijk, je hebt de verantwoordelijkheid over je personeel, dat hoort gewoon bij de professionalisering in de binnenvaart. Dat hebben we nu goed voor elkaar met veilig en lekker drinkwater.”

MS Alblasserwaard - Jacco en Berthina Broekhuizen

"Enthousiast gemaakt door andere schippers"

We zijn tevreden over de installatie en genieten nu al van het heerlijke water. 

"Het gaat toch om de veiligheid van je personeel en onszelf"

“Bij ons is het eigenlijk gekomen via Adriaan Pul van MS Sincero. Dat is een maatje van me, hij is al langer klant bij Pure Water. Wij waren op bezoek bij hem en zijn vrouw Ingrid. Mijn vrouw drinkt nogal veel water en vanaf het moment dat zij daar water had gedronken is het snel gegaan. Er werden monsters genomen uit onze installatie en daar zat veel meer legionella in dan ik dacht. Achterop was onze installatie al toe aan vervanging, voorop nog niet. Toch hebben we besloten de gehele installatie, dus ook voorop, te vervangen. Het gaat toch om de veiligheid van je personeel, onze logees en onszelf. Nou, de installatie werkt super, geen enkele storing gehad in het halfjaar dat we ‘m hebben. Zelfs de belofte van een gladdere huid als je onder de douche staat klopt, komt door de waterontharder. Dat er meer druk is, is ook erg prettig. Van de beloofde subsidie hebben we dankbaar gebruik gemaakt. Het eerste onderhoud moeten we nog krijgen, maar ook daar heb ik het volste vertrouwen in.”

B&B Eben Haëzer - John Licher

De 1ste "Legionela veilige" Bed & Breakfast op het water is daar...

Ik sta erop dat het water aan boord van mijn B&B altijd van de hoogste kwaliteit en veilig is.

Met het concept "Legionella veilige omgeving aan boord van een schip" heb ik dit gerealiseerd. Voor mijn gasten en gezin is veiligheid het allerbelangrijkste. 

MS Vitador - Werner de Waegeneere

We zijn het 1ste Belgische schip dat ook volledig legionella veilig is!

En daar zijn we trots op en het geeft ons een veilig gevoel.

Wij zijn enthousiast over Pure Water en uiteraard over het systeem. En zullen er zeker meerdere schepen uit België volgen. We zijn zeer tevreden over de wijze waarop ze hun werk doen.  

juni 2017 - Intussen zijn ook de schepen MS Vita Dura en MS Wilina geïnstalleerd. In juli volgt de MS Avalona. 

MS Sento - Erik de Vroome

"Je proeft het ook, het water is frisser"

“Pure Water deed al wat onderhoud, zo hadden wij er een ontkalker aangeschaft. Ondanks dat we het goed in de gaten hielden, bleek bij een watermonster dat er toch legionella in de tank zat. Jan heeft de leidingen toen doorgespoeld, maar zowel voor de Arbo als voor onze gezondheid hebben we besloten alles goed aan te pakken en zijn we overgestapt op de WKU van Pure Water. Het is begin januari geplaatst en we zijn er positief over. Er zit een programmaatje bij dat je eraan herinnert wanneer je filters moet vervangen, dat is handig. Verder hebben we wat meer druk en je proeft het ook, het water is frisser. Voor ons is het een zorg minder, we zijn dus positief over het systeem en over Pure Water.”

MS Gersom - Arjan Guiljam

"We zitten hier met jonge kinderen aan boord"

“We hadden al een kraantje van Pure Water op het aanrecht, maar verder zat er helemaal niets tussen. Wij zitten hier met jonge kinderen aan boord, dus toen Jan ons de WKU adviseerde voor de veiligheid, hebben we dat gelijk gedaan. Dat is nu zo’n drie jaar geleden. Het enige wat we moeten doen is de filters vervangen, het is makkelijk dat je het aan de filters zelf kan zien. Sinds we de tank goed schoongespoeld hebben, hoeft dat wat minder. Eén keer per jaar komt Jan langs voor het onderhoud. Dat kost een klein uurtje en dan is het weer in orde. Wat ook fijn is, is dat je zelf de waterdruk kan afstellen, wij houden op 3 bar, dan werkt het ‘t beste. Tot nu toe (even afkloppen) hebben we geen problemen gehad, het systeem doet precies wat je ervan mag verwachten.”

MS Sincero - Adriaan Pul

"Je hoeft maar een kik te geven, of Jan staat aan boord om het op te lossen"

“Wij zijn in contact gekomen met Pure Water vanwege een watermaker. Die is nog in ontwikkeling, maar wij werken er al mee. Zeker als je met water van buitenboord werkt, moet je een goed en veilig systeem hebben, zo zijn wij aan de WKU gekomen. Dat is zo’n maand of drie geleden gebeurd. Je doet het vooral om de zekerheid te hebben dat je gezond water aan boord hebt, voor onze kinderen en voor onszelf. Tot nu toe heb ik nog maar één keer het voorfilter hoeven vervangen, dat is een klusje van vijf minuten. Al met al is het een mooi systeem. Theoretisch zouden we geen water meer hoeven bunkeren, de watermaker heeft een capaciteit van 3 kuub in 24 uur. Wat ik heel positief vindt is, is de service. Laatst hadden we een probleempje met die watermaker. Je hoeft maar een kik te geven, of Jan staat aan boord om het snel op te lossen.”

MS Yemaya - Hendrik Schuitemaker

"Het gevaar van legionella konden we eerst niet goed bijhouden, nu wel"

“Wij hadden al ontkalkers aan boord van Pure Water en toen hebben we eigenlijk in samenspraak met mijn neef Erik de Vroome van MS Sento besloten om voorop het schip ook over te gaan op het systeem. Daar stond een lekke hydrofoor, die is nu vervangen door de pomp van de WKU. Het gevaar van legionella konden we eerst niet goed bijhouden, nu wel. Terwijl we met elkaar praten is een monteur van Pure Water de leidingen aan het spoelen, hij neemt een monster mee voor onderzoek omdat het systeem een paar weken heeft gedraaid. Het betekent dat we er aantoonbaar alles aan doen om het water gezond te houden. Straks krijgen we het certificaat en een programma waarmee we alles zelf kunnen bijhouden qua filters. We hebben trouwens ook hun osmosesysteem erbij, dan ben je verzekerd van zacht en supergezond drinkwater. Jan is een vakman en altijd goed bereikbaar. Kortom, ik ben tevreden.”

Peters Cement Overslag - Gert-Jan van den Wassenberg

"Onvoorstelbaar dat er vroeger nauwelijk naar om werd gekeken"

"Net als bij een zustermaatschappij – wij bevinden ons op hetzelfde terrein – zaten wij ook met het probleem van legionella in ons water. Dat blijft een moeilijk te bestrijden probleem met de leidingen die door de machinekamer lopen. Jan was al actief bezig bij een andere rederij en zo zijn wij met hem in gesprek gekomen. We passen het Pure Watersysteem nu toe op al onze vijf pompboten en na wat kleine aanloopproblemen – die snel waren opgelost – werkt het uitstekend. We krijgen geautomatiseerd herinneringen over wat we zelf aan onderhoud moeten doen, één keer per jaar onderhouden zij het systeem en nemen dan gelijk een watermonster. Elke maand krijgen we een herinnering dat we
het zoutniveau op peil moeten brengen. Als er dan eens iets is, dan staat er gelijk iemand voor de deur. Ze komen bij Pure Water hun woord na en die service waarderen we. We wonen tenslotte niet op de overslagschepen.
Wel koken en douchen we er, drinken van het water en draaien af en toe een was. Je kunt je eigenlijk niet meer voorstellen dat er vroeger nauwelijks naar om werd gekeken in onze branche. Dan is het nu heel wat beter, het
gaat om de veiligheid en gezondheid van het personeel en dat is nu goed geregeld.”

MS Pecaro - Carlo van der Pol

"Het water smaakt als een soort Spa Blauw"

"Ons vrachtschip hebben we in 2010 laten bouwen, mijn vrouw Petra en ik zijn eigenaar. In het kader van Plan Safe voor de veiligheid aan boord kwam ook de watervoorziening ter sprake. We hadden wel een filtersysteem, uv-lampen en waterontharder, maar waren niet tevreden over het resultaat. Mijn neef, Erik de Vroome van MS Sento, wees ons op Pure Water en op het feit dat zij gelijk een monster kunnen nemen. Het werd goed uitgelegd, daarom zijn we overgegaan op het WKU-systeem. Met vier tappunten:
in het stuurhuis, de kapiteinswoning, stuurmanwoning en op het voorschip. Sindsdien smaakt het water als een soort Spa Blauw. We hebben het pas een paar weken, maar het bevalt goed. Het aparte programmaatje voor het eigen onderhoud, één keer per jaar onderhoud door Pure Water en het certifi caat waardoor het aantoonbaar is dat het goed zit. D installatie is netjes gedaan tijdens de periode dat we in Wansum hadden aangelegd – wij varen in pendeldienst via Nijmegen naar Rotterdam.
De garantie is ook goed. Een uv-lamp die binnen een jaar kapot gaat, wordt kosteloos vervangen. Hoort bij de service vinden ze, kijk, zo hoort het. Wij zijn er blij mee, want het water aan boord moet gewoon goed zijn. Voor onszelf, onze kinderen en voor het personeel.”

MS Anna Koosje - Frank van de Sande

"Het systeem past binnen ons streven naar milieuvriendelijkheid"

"MS Anna Koosje is een monumentaal varend woonschip dat mijn vrouw Plonia en ik in 2015 hebben gekocht. Het is een voormalig vrachtschip, voorheen De Hoop. Wij hebben bij aanschaf de unieke naam Anna Koosje gehandhaafd. Aan de binnenzijde is het schip volledig gemoderniseerd en aangepast qua milieuvriendelijkheid, met behoud van de oude sfeer. Via-via kenden wij de mensen van Pure Water en hun systeem past binnen ons streven naar milieuvriendelijkheid é kwaliteit. Wij hebben nu een dubbel systeem; zo veel mogelijk gefilterd buitenwater voor de wasmachine en het toilet, en een WKU voor de douche en het drinkwater. Het heeft wat voeten in aarde gehad om de systemen in te bouwen, we hadden bijvoorbeeld nog oude leidingen, maar dankzij de medewerking en service van Pure Water konden we het in één keer goed aanpakken. Het voordeel is dat we nog maar weinig drinkwater gebruiken, dat scheelt immens veel. W kunnen wel twee maanden met onze beperkte voorraad doen. Daarnaast hebben we een continue hoge waterdruk, dat is heel comfortabel. Wij zien het als een winwinsituatie.
Eén keer per jaar verzorgt Pure Water het onderhoud, voor de rest kan ik het op basis van het beheerssysteem en in overleg met Pure Water zelf, en hebben we nul trammelant met het systeem. Samen met zonnepanelen op het dak zijn we behoorlijk selfsupporting en dat is precies onze bedoeling.” 

MS Oase - Wichard van Huizen

"De jongens hier zijn er lyrisch over"

"Ook wij hadden last van legionella. Spoelen hielp niet. Gedurende enige maanden voegden wij Hadex toe in de tank van het drinkwater, maar dit gaf een vieze smaak. Mijn vader wees me op een advertentie in de krant en daardoor hebben we contact opgenomen met Pure Water. In korte tijd kregen we ze aan boord. Zij vertelden dat het probleem niet in de tanks, maar in de leidingen zat. We zijn overgegaan op hun systeem, ze zijn meegevaren voor de installatie, sindsdien is het drinkwater perfect en de bijsmaak direct weg. Het gebeurde in mijn afwezigheid, ze belden me dat het water nu smaakt als Spa Blauw. Ik geloofde er niks van, maar het is waar. Zojuist heeft Pure Water er nog een koeler bijgeplaatst voor in de stuurhut, dat is helemaal lekker. Ik had wel een klacht over de installatie beneden, maar die is keurig opgelost. Ze werken netjes en de jongens hier zijn er lyrisch over. Het resultaat van de drinkwatermonsters zijn binnen een week bekend, dat was ik ook niet gewend.
Het beheersysteem en de uitleg zijn goed: de kranen die vaak worden gebruikt zijn geen probleem, maar de kranen die weinig worden gebruikt moet je in de gaten houden; daar word je nu automatisch op gewezen. Een ander ding is dat we geen kalkaanslag meer hebben, maar ik ben toch vooral blij dat we legionellavrij zijn en dat nog kunnen aantonen ook. Ik ben supertevreden!” 

Mosselkwekkerij Steketee

Op diverse schepen van de familie Steketee, maar ook thuis hebben wij een waterzuiverinssysteem geinstalleerd.
Wij zijn met de hele familie al jaren een tevreden klant van Pure Water. 

Inmiddels is een 1ste schip ook ingericht met de Waterkwaliteitsunit van Pure Water, voor een legionella veilige situatie aan boord. Dit schip gaat voorjaar 2016 in de vaart. 

Tevreden over Pure Water binnen de Scheepvaart?

Vertel het ons en we plaatsen het met uw bedrijfsgegevens en een link naar de bedrijfspagina op onze site.

Om u te bedanken hebben we dan een leuke attentie voor u.